New York Dolls - Danicng Backwards In High Heels

Skrevet af Lars
03-10-2011
New York Dolls seneste udspil Dancing Backwards in High Heels er en skøn gryderet sammensat af alt det New York Dolls har lavet i tidens løb fra 1971 og frem til idag... der er lidt reggae, lidt rock, lidt motown... alt sammen holdt sammen af David Johansens fantastiske stemme man ikke kan tage fejl af. Han har stort set altid lydt som han lyder idag. Sylvain Sylvain (guitar) er den anden der binder det hele sammen, og netop de to er de eneste to tilbageværende originale N.Y.D. medlemmer. Sylvain har hele tiden et vågent øje med, hvad der foregår så det kommer til at lyde som N.Y.D. Brian Delaney spiller trommer, Jason Hill (Louis XIV, The Killers) spiller bas og Frank Infante (Blondie) spiller den anden guitar og så er der nogle horn, noget keyboard og mundharpe... mundharpen er sansynligvis David Johansens ejermand.

Dancing Backwards in High Heels er produceret ad Jason Hill, der i producersammenhænge har produceret for bl.a. Louis XIV, Killers, Virgins og David Bowie, så han skulle vel være godkendt.

Den lyd man finder på Dancing Backwards in High Heels er meget 50/60'er agtig og det passer enormt godt til den musik der bliver leveret på cd'en. Man føler næsten at man har fundet en gammel vinyludgivelse der bare aldrig har været udgivet... men den er altså bare lavet i september 2010 i Newcastle i England.

Jeg oplevede New York Dolls for et par år siden på lille Vega i København og var ret overrasket over at David Johansen kunne gennemføre et helt show med fuld knald på. Før koncerten virkede han ret ... stenet, men hold da op for en fest de lavede.. og netop den livsenergi og virkelyst er på forunderlig vis pakket ned i produktionen.

Hvis man er til New York Dolls' amerikaner garage pre-punk motown rock går man ikke galt i byen med denne cd. Der intet revolutionerende over denne cd, ligesom man ved hvad man får med en AC/DC cd ved man også, hvad man får med en New York Dolls cd.

"Round And Round She Goes" og "Funky But Chic" er nok mine to foretrukne numre, men hele cd'en er god.

Dancing Backwards In High Heels er udkommet via 429 Records

      (5½ ud af 6)   

Lyt til New York Dolls: http://www.myspace.com/newyorkdolls

Kategorier

Kommentarer

  • Hansi

    05-10-2011 08:32

    God anmeldelse. Men er der overhovedet nogle af de originale medlemmer med?

1

Skriv en kommentar