1. sept. 2007

Interview med Claus Langeskov (White Lion, Hotel Hunger, Turn On Tina m.fl.) 1.sept.2007.
 
   Claus & mig --->        <---Claus
 
 
Calle: Du startede med at spille trommer, men skiftede til bass. Hvad fik dig til at gøre det?

Claus: Det var der nu flere grunde til. For det første havde jeg leget med en bass sideløbende gennem næsten alle tromme-årene og for det andet trængte jeg til at prøve noget nyt. Det er super-fedt at spille trommer bl.a. fordi trommeslageren er ethvert bands kraftcenter. Han bestemmer, et meget langt stykke henad vejen, hvad udtryk musikken skal ha’ bare ved sit “tråd”. Det er fascinerende og meget powerfuldt at mærke, hvor meget luft man flytter bare ved at stampe på storetrommepedalen… 

Samtidig blev jeg også træt af at stille alt det lort op inden jeg overhovedet skulle spille – og i særdeleshed pille det hele ned igen efter jobbet… Sååå, når jeg var færdig med at pakke alt mit tromme-lort sammen, så havde de andre rødder I orkestret scoret de sødeste piger…

Men jeg elsker at spille trommer og spiller stadig i studiet, på mine egne ting, men også i andre sammenhænge, der sikkert vil komme bag på mange.
 

                                              
Claus som håbefuld trommeslager
 

Calle: Har du nogen musikalske forbilleder? Hvis ja, hvem?

Claus: Århhh jeg har masser. F.eks. Gasolin’, Bob Marley, Zeppelin, AC/DC, Pink Floyd, E.L.O, Beatles, The Sweet, Tom Waits, Mozart blah blah blah…!

Forbilleder er mange ting. Jeg kalder det inspiration og der er naturligvis mange, der har haft impact på mig på den ene eller anden måde.  Jeg synes jo, at Duff McKagan er en super flot fyr, der ser pisse godt ud på en scene – men han er ikke den store bassist. Det same gælder Nikki Sixx. Men deres udseende, stil eller historie inspirerer mig. Det betyder ikke, at jeg gerne vil være som dem. Men blot at de har givet mig noget som jeg respelterer og anerkender. Min største helt er Roger Waters, der – for mig – har så ekstremt meget at byde på..! 
 
Calle: Jeg ved at du lytter til en del “ældre bands”, som Yes, Saga, Pink Floyd m.fl. Hvem lytter du mest til for tiden?

Claus: Jamen, jeg lytter til det hele. Pt. genopdager jeg The Who, Who’s next. Det er et fantastisk album. Men du har ret i, at jeg som regel havner nede I 70’erne, hvis jeg skal høre nogle af mine favoritter… 
 
Calle: Er der nogen nyere bands du lytter til? Hvis ja, hvem?

Claus: Der er et nyt norsk band, der hedder Skambankt. De er superfede, har god energi og nogle catchy sange. Det er kompromisløs punk-rock. Meget simpelt, men fedt og højt..! 
 
Calle: Går du tit til koncerter? Hvis ja, hvad var så den sidste du var til?

Claus: Jeg har gennem tiderne været til et væld af koncerter og festivals. Det bliver ikke til så meget mere, når man selv altid er på landevejen. Men det sker rigtig tit, at jeg dumper rundt og ser andre bands, når jeg selv skal spille på en festival. White Lion har lige spillet I Milano sammen med Thin Lizzy, Scorpions, Velvet Revolver og Mötley Crüe. Dem så jeg selvfølgelig allesammen inden vi alle festede igennem…

Jeg håber også på at komme ind og se Springsteen senere på året..! 
 
Calle: Hvad er den bedste koncertoplevelse du har haft som publikum?

Claus: Det har ubestridt været et par Pink Floyd koncerter. Jeg så dem bl.a. i Hamburg på Momentary Lapse of Reason-touren men også i Parken nogle år senere hvor jeg tjekkede helt ud af denne verden og stod med store tårer I øjenene I 2,5 time..! Det var guddommeligt. Jeg havde min kæreste med og hun havde aldrig set mig flæbe så meget som denne aften… 
 
Calle: Hvad er den bedste koncertoplevelse du har haft som musiker?

Claus: Hmmmm – der er vel nogle stykker at vælge mellem… Jeg husker min første optræden med Mike som noget meget specielt. Der har også været store oplevelser med Turn on Tina og med White Lion… Hotel Hunger I Tivoli for 40.000 var også stort. Tivoli er specielt for en dansker, tror jeg… 
 

             Claus--->        <---Claus
 

Calle: Du er fast bassist i White Lion, som har en helt ny besætning i forhold til det originale band. Lyttede du til dem, da de var store 80’erne og start 90’erne?

Claus: Nej, det gjorde jeg ikke. Faktisk er det lidt flovt at sige, at jeg ikke kendte til et eneste af WL numrene før jeg begyndte at spille med Mike. Gennem 80’erne var jeg klart mere til den engelske hardrock scene set I forhold til den amerikanske, som jeg syntes handlede mere om spandex bukser og smart hår… Englænderne var grimmere, men deres musik var – og er – langt federe...! 
 
Calle: Hvordan tager fansene det, når det ikke er den originale White Lion besætning?
 
Claus: De er skide lige glade. Det er Mike de vil se og sangene de vil høre. De er sgu’da lige glade med, hvem der spiller trommer, bass og de fleste også guitar… 
 
 
                  
White Lion (det nye band med Mike Tramp, Claus Langeskov, Jamie Law, Henning Wanner og Troy Patrick Farrell)

 
Calle: White Lion skulle have spillet sammen med Poison og Ratt på den sidste tour i USA, men p.g.a. problemer med Vito Bretta og rettighederne til White Lion navnet, valgte arrangørerne (Live Nation) at tage jer ud af touren, af frygt for sagsanlæg. Hvad er din mening om den sag?                                  
 
Claus: Tjaaa, det er en ting som Mike og Vito må se at få ordnet..! 
 
Calle: Hvad synes du om Poison og Ratt?

Claus: Har mødt de fleste af dem nogle gange, men kender ikke så meget til deres musik..! 
 
Calle: I tog alligevel på jeres egen tour i USA og spillede bl.a. til Rocklahoma (hvor mange af mine favorit bands spillede). Så du nogle koncerter til Rocklahoma?

Claus: Nixen bixen – jeg blev hjemme for at få fixet en højre lunge, der blev ved med at klappe sammen...! Men det gik vist fint derovre. Jeg havde spurgt Jerry Best (Freak of Nature) om han ikke ville spille touren for mig og han sagde heldigvis ja. 
 
Calle: Du har været derovre med Tramps White Lion en gang før. Hvilken af disse tour’s var den bedste?

Claus: Jeg har jo kun være på tour derovre en gang og det var i særklasse fantastisk. Det er et fantastisk land med meget højt til loftet. Alle danske musikere skulle prøve at tage derover og spille musik og mærke hvordan Janteloven ikke eksisterer. Derovre må du godt være fed, være anderledes og du behøver ikke være så helvedes ydmyg overfor scenen og dit publikum… 
 
Calle: Du har spillet sammen med mange musikkere/kunstnere, bl.a. Mike Tramp, Sascha Dupont, William Dion, Peter Brander og Hotel Hunger. Er der nogen du ikke har spillet sammen med, som du virkelig godt kunne tænke dig at spille med?

Claus: Øhhh tjaaa, der er sikkert mange... men jeg har lige sagt ja til at spille et par jobs med Alberte. Det glæder jeg mig meget til. Hun er en fantastisk formidler af det danske sprog. Selvom der godt nok er langt fra eyeliner, sorte nogle og bredstående rock’n’roll poses til at spille “lyse nætter” med Alberte… 
 
Calle: Har du fået tilbud fra nogen, hvor du har takket nej og senere fortrudt det, enten fordi du var optaget et andet sted, eller fordi du ikke lige følte for det på det pågældende tidspunkt?

Claus: Jeg har takket nej nogle gange, men har aldrig fortrudt hverken at have sagt nej eller ja. Det er livet for kort til… 
 
Calle: D
u fik en søn (Albert) for 7 år siden og han inspirede dig til at skrive børnesange, som er blevet brugt i børneudsendelser og du spiller i tribute bandet Turn On Tina. Det er jo begge en lidt anden musik genre end rock. Hvilken musikstil foretrækker du at spille?

Claus: Jeg er sat her for at spille rock – jo højere, jo bedre… MEN, det at prøve sig selv af, hjælper altid med at stykke et mere holistisk billede sammen af din egen karakter. Det er som at rejse. Når du rejser rundt I verden lærer du mere om dit eget land end om alle andre lande, fordi alt det nye sætter det gamle I perspektiv. For at kende din rock’n’roll, har det, for mig, derfor været vigtigt at prøve andre ting også… Jeg bliver også ældre, så tingene har ikke nødvendigvis nøde at gå så stærkt mere… Men rock vil altid være min hjemmebane..! 
 

 Claus og Albert--->      <---"Ny stjerne"?
 

Calle: Med Turn On Tina, der er et tribute band til Tina Turner, har I spillet i flere europæiske lande som f.eks. Sverige, Holland og Tyskland. Jeg læste at I også får tilbud fra andre lande uden for Europa som f.eks. USA, Canada, Japan og Thailand. Har I planer om at spille de steder?

Claus: Jeg har planer om at stoppe ved årsskiftet og det tror jeg faktisk at hele bandet gør. Turn on Tina har eksisteret i 10 år og vi har fået tonsvis an fede oplevelser og har tjent mange penge…. Hip hip hurraaa….. 
 
Calle: Turn On Tina har en mandlig sanger, der er bedre kendt som DramaQueen fra Melodi GrandPrix. Ved publikum godt at det er en mand? Og at det er DramaQueen ?

Claus: Hold kæft - er det en MAND….?????? 

For det meste ved alle godt, at Peter er en mand, men han har sgu snydt de unge drenge oppe foran scenen nogle gange gennem tiderne. Han har også flotte ben.. he he…!

Og mon ikke de fleste ved at DK’s bud på Tina Turner også er DQ..? 
 
Calle: Du spiller bass på Hotel Hunger’s Godspeed (som er en af deres bedste cd’er efter min mening). Skal du også spille med på deres næste cd?

Claus: Nej, vi blev enige om at skilles efter Godspeed DK touren… 
 
Calle: I 2004 spillede Mike Tramp på Stars i Vordingborg. Det var den sidste koncert  på jeres tour. Efter at have spillet i Pumpehuset et par dage før, var bandet pludselig væk. Hvad skete der egentlig?

Claus: Den tur var værre end en hvilken som helst overlevelses tur. Vi rejste Europa tyndt med en trommeslager, der pludselig sprang ud som big time alkoholiker og vores amerikanske guitarist kom aldrig ind i England… Det var rædselsfuldt, men vi gav ikke op..! 
 
Calle: I endte med at spille en akustisk koncert (dig, Mike og en trommeslager). Var koncerten tæt på at blive aflyst?

Claus: Nej, det blev pludselig til at mantra at prøve at gennemføre touren og det var hvad vi gjorde. Improvise, adapt and overcome..! 
 
Calle: Dine forældre var på Stars og se/høre jer spille. Har de set flere af dine koncerter? Har de altid stået bag dine beslutninger, som f.eks. at du blev musikker?

Claus: Mine forældre er tilflyttere og bor nu I Holbæk. Vi kommer allesammen fra Hedehusene, der ligger i yderste periferi af Storkøbenhavn. Når det er sagt, så har de altid været der og bakket mig op. I hvert fald super aktivt gennem i de første og mest sarte år, hvor jeg kun var et barn og spillede med mine meget ældre medmusikanter på alle mulige obskure steder. De har altid hjulpet mig og jeg skylder dem alt..! 
 
Calle: Udover børnesange laver du også andet musik, som man kan høre på din MySpaceside:
www.myspace.com/longwoodmusic. Har du planer om at udgive det på et tidspunkt?

Claus: Synes du jeg skal..?

Jeg ved det faktisk ikke. Jeg har altid skrevet sammen med andre og har haft indflydelse på alt fra Sascha Dupont til Hotel Hunger… Det kommende White Lion album er blevet til mellem Mike og jeg. Det næste Tramp solo album ligeså… Jeg har altid skrevet min egen musik men mest som en slags terapi, da jeg elsker at sidde hjemme og lave “støj”. Mange har hørt det og sagt, “Nu laver du faneme en myspace side og lægger det på nettet”. Og det har jeg gjort… Nu begynder folk sjovt nok at spørge hvornår pladen kommer… Det ved jeg ikke, hvornår den gør – HVIS DEN GØR..!

Det kunne selvfølgelig være sjovt at lave sit helt eget – No compromises..! 
 
Calle: White Lion er igang med at indspille/lave en ny cd. Hvordan går det med den og er der sat en dato for udgivelsen?

Claus: Det bliver fedt og det sidste jeg har hørt omkring udgivelse er januar 2008..! 
 
Calle: Hvordan er samarbejdet i bandet m.h.t. sangskrivningsprocessen? Er det en “band ting” eller er det kun Tramp og dig der skriver?
 
Claus: 95% Tramp og mig.. 

 
                   
<---Claus & Tramp--->

  
Calle: Hvad kan man forvente af den nye cd? Er det “straight ahead” rock?
 
Claus: Både straight ahead men også lange epics, der tager udgangspunkt I 70’erne...! 

 
Og så lige et par spørgsmål uden for musikken!!! 
 
Calle: Du er FCK fan og har endda lavet en sang til en FCK-cd. Tror du de bliver mestre igen i år? Hvordan tror du top 3 bliver i Faxe Kondi-ligaen i år?

Claus: He he – Ja, jeg har hoppet rundt i Parken siden 1995 i den hvide trøje og deltaget meget aktivt i alle op- og nedture det har bragt siden. Vi FCK’ere har været rimelig tilfredse gennem de sidste år. Vi vinder mesterskabet igen i år… 
 
Calle: Har du en vidergående uddannelse? Hvis ja, som hvad?

Claus: Jeg er faktisk grafiker..! 
 
Calle: Hvis ikke du var musikker, hvad lavede du så?

Claus: Spillede fodbold eller lavede radio..! 
 
Calle: Hvad er din top 10 cd’er/vinyler “of all time”?
 

PINK FLOYD/Wish you were here

PINK FLOYD/Dark side of the moon

AC/DC/Highway to hell

LED ZEPPELIN/2

THE SWEET/Fanny Adams

THE BEATLES/Abbey Road

JOHN LENNON/Walls & Bridges

THE WHO/Who’s next

GASOLIN’/Gør det noget…

ELO/Out of the blue

MOZART/Reqiuem

CHARLIE HADEN/Nocturne 

…jeg kunne sagtens skrive flere…! 
 
Calle: Hvor meget fylder din musiksamling? Eller har du det meste på computeren/iPod eller lignende?

Claus: Jeg havde godt 3000 cd’ere som jeg lige har solgt, da jeg har lagt hele lortet ind i min iPod. Fagre nye verden..! 
 
Calle: Hvad er din favorit drink/øl?

Claus: Hmmm – jeg synes sgu ikke, at jeg kan tåle at drikke mere… men en kold øl eller en gin/tonic er aldrig af vejen. God rødvin heller ikke..! 

SLUT