Whipping Princess – Let You And Me Be One

Skrevet af Calle
27-09-2011

Så har jeg igen fået tilsendt en EP fra et svensk band. De går under navnet Whipping Princess, kommer fra Malmö og består af Jenny Jonasson (sang), Hinterleithner (bas), Linus Henriksson (trommer) og Simon Söderberg (guitar).  

EP’en består af fem sange og stilen er metal. I kraft af kvindevokalen vil jeg sammenligne bandet en smule med bands som f.eks. Crucified Barbara, Drain og Hydrogyn. Bandet nævner selv Motörhead, Mötley Crüe, AC/DC og Hardcore Superstar som nogle af deres inspirationskilder. Det bedste nummer på Let You And Me Be One er efter min mening åbneren ”State Of Hate”. Den er tilpas tung og heavy og har en god melodi. Jeg synes også godt om ”Theatre Of Pain”, som derimod er mere stille og tempoet sættes lidt ned. Afslutningsnummeret har en mere hard rock touch end de andre sange, som som sagt er mere heavyorienteret. 

Produktionsmæssigt halter Let You And Be One lidt og lyden er ikke helt i top. Bassen er rimelig tung, vokalen er god, men guitaren er til tider lidt ”tam”. Ikke at Simon spiller dårligt, men produktionen gør ikke sit til at han kommer ordentlig frem i lydbilledet. 

Jeg kan godt se en fremtid for Whipping Princess, hvis de får et par år mere i bagagen og samtidig får en lidt bedre prodution næste gang de indspiller en EP eller et helt album. Men er du til metal med kvindelig vokal, så kan du roligt tjekke dette band ud.  

   (3 ud af 6)  

Lyt til Whipping Princess: http://www.facebook.com/whippingprincess

Kategorier

Kommentarer

    1

    Skriv en kommentar