Casablanca – King, Queens & Guillotines

Skrevet af Calle
14-09-2011

Casablanca er et svensk band, som består af prominente navne inden for rocken (og sportens verden). Sanger i bandet er Anders Ljung som kommer fra bandet Space Age Baby og de to guitarister er Erik Stenemo fra Melody Club og Ryan Roxie, som bl.a. har spillet i Alice Cooper’s band samt Dad’s Porno Mag. Trommeslageren er Josephine Forsman fra det svenske pigeband Sahara Hotnights og bassisten er den tidligere fodboldspiller Mats Rubarth (han spillede bl.a. 154 kampe for AIK og en landskamp for det svenske landshold).

Kings, Queens & Giullotines er bandets første EP og den består af 6 sange. Den blev kun solgt til bandets koncerter (i 2010) og sendt til diverse anmeldere, som en forsmag på hvad bandet har at byde på. Og det de kan byde på er dejlig ”glad” rock musik, hvor inspirationen er hentet i 70’er og 80’erne. Jeg tror ikke jeg går helt galt i byen hvis jeg nævner bands som Cheap Trick, Thin Lizzy og KISS, som bandets inspirationskilder. (Måske har bandet endna taget deres navn efter det pladeselskab der udgav KISSø plader fra 1974 – 1982). Melodierne er godt skruet sammen og sangene er flot opbygget. Der er de sædvanlige ”synge-med” omkvæd i alle sangene og guitarsoloerne er tilpasset perfekt til musikken. De bedste sange er efter min mening ”Deliberately Wasted” ”Beast Of Summer”, ”Rich Girl” og ”Love And Desperation”. Ja faktisk er de sidste to sange også gode, men ikke helt på højde med de andre fire.

Udover det gode guitarspil som tidligere nævnt, så virker rytmesektionen også godt og Anders har en god stemme. Ikke den bedste rockstemme jeg har hørt, men langt fra den værste.

Producer på albummet er svenkse Chris Laney, som udover selv at udgive plader også har spillet i Zan Clan og Randy Piper’s Animal og han har produceret (og arbejdet med) bands som f.eks. CrashDïet, Europe, Easy Action og Crucified Barbara. Så lyd –og produktionsmæssigt er denne EP helt i top.

Jeg håber på, at bandet på et tidspunkt udsender et fuldlængde album, hvor der måske kan være en lille smule mere variation i sangene. Måske en enkelt ballade eller en rigtig ”heavy-rocker”. Men jeg kan kun anbefale at du tjekker bandet ud via linket herunder.

(4½ ud af 6)

Lyt til Casablanca: http://www.myspace.com/casablanca

Læs i øvrigt interview med Ryan Roxie (fra 2009) her på siden via dette link.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar