Badmouth – Heavy Metal Parking Lot

Skrevet af Calle
18-07-2011

Svenske Badmouth blev dannet i 2007 og består af Tom Pearson (sang/guitar), Randy Joy (guitar), Chris LeMon (bas), Mike Hill (guitar) og Vinnie Sharpe (trommer). Heavy Metal Parking Lot er bandets andet album. Det første album ”Badmouth” udkom i 2009. 

Når man hører titlen på dette album, så vil mange rockkendere sikkert tænkte på et YouTube klip (se det her), hvor nogle unge fulde amerikanere bliver interviewet på en parkeringsplads foran en arena, hvor de skal til koncert med Judas Priest. Badmouth siger selv, at de ikke kendte til dette klip før de fandt på titlen til albummet. Guitarist Randy Joy er selv opvokset i USA og var ung i 80’erne og har derfor oplevet dette på egen hånd. Bare lyt til teksten i titelsangen. 

Nå nu til musikken. Badmouth spiller en blanding af hard rock og heavy metal. Nok mest det første, men jeg hører lidt Iron Maiden inspiration i f.eks. indledningsriffet til ”Tired”. Heavy Metal Parking Lot består af 11 sange, hvor ”Jake Brakes” er det eneste down tempo nummer. Ellers er der fuld knald på i de resterende sange. Mine favoritter er ”Son Of Sam”, ”Radiator”, ”City Is Burning” og afslutningsnummeret ”Facing My Demons”. 

Bandet spiller godt, dog ikke noget ekstraordinært og Pearson har en udmærket stemme, som passer godt til denne genre. Jeg har også oplevet bandet live et par gange og der gør de det rigtig godt. Lidt mere ”beskidt” og ”heavy” end den polerede lyd der ofte er på  et album. Heavy Metal Parking Lot er produceret af Chips Kiesbye, som  selv er sanger/guitarist i det svenske band Sator. Derudover har han tidligere arbejdet med bl.a. The Hellacopters, Sahara Hotnights, Wilmer X og Millencolin. Så det produktionsmæssige er helt på plads. 

Jeg synes Heavy Metal Parking Lot er et rigtig godt hard rock album, men samtidig synes jeg kun bandet har rykket sig en lille smule i forhold til deres debut album, som jeg også synes var rigtig godt. Men når det er sagt, så vil jeg alligevel sige at albummet rocker og der er flere gode melodier og power henover hele albummet og jeg kan derfor sagtens anbefale dette album. God klassisk hard rock i bedste svensker stil. Som jeg før har skrevet i mine anmeldelser, så kan svenskerne altså det der med rock. Og Badmouth er ingen undtagelse!!! 

Som en lille ekstra detalje kan jeg sige, at album coveret er lavet af Christian Wallin, som også har lavet logoet (ansigtet) til CallesRockCorner. Læs/se mere om ham her. 

Heavy Metal Parking Lot er udkommet via Rambo Music. 

     (4 ud af 6)

Lyt til Badmouth: http://www.myspace.com/badmouthswe (ingen nye sange)

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar