Søren Andersen – Constant Replay

Skrevet af Calle
13-06-2011

Søren Andersen har gennem flere år medvirket på et hav af udgivelser inden for dansk rock. Dette er såvel som guitarist, producer, sangskriver m.m. Han spiller blandt andet i Mike Tramp’s Rock ’n’ Roll Circuz, har spillet med Oliver Weers og Brinck (Melodi Grand Prix vinder) og er blevet specielt udvalgt som live guitarist i Glenn Hughes’ band. Derudover har han produceret for blandt andet Artillery, Swan Lee, Essence og Karma Cowboys bare for at nævne nogle stykker. Nu har han så ”edelig” fået tid til at udgive sit eget materiale i form af solo debuten Constant Replay.

Sangene er skrevet over en årrække og Søren bevæger sig indover flere forskellige genre inden for rock-verdenen. Inspirationen spænder især fra 70’ernes rock og lidt henover 80’ernes og 90’ernes rock og frem til den nyere tids rocksound. Jeg hører inspiration fra folk som Lenny Kravitz i sange som ”A Song About You” og ”California Girl” til de mere heavy-riffs alá Ozzy/Zakk Wylde (og Oliver Weers). En sang som ”Black Lady” kunne godt lyde som en melodi der var tiltænkt til Oliver Weers’ album ”Get Ready” (især guitarlyden), som Søren både spillede og var medsangskriver på. Derudover er der den mere funky sang som ”Catch Me If You Can” og den stille bluesbasserede sang ”So Many Faces” (igen lidt Lenny Kravitz inspiration eller lidt hen ad Jimi Hendrix’s ”Little Wing”). Så inspirationen er mangfoldig, hvilket efter min mening giver albummet en god variation og man bliver ikke træt af at lytte til albummet og jeg sætter det gerne på ”Constant Replay”. Udover de ovennævnte sange, så kommer man heller ikke uden om ”Cold Shock” eller Glitterworld”, som hører til blandt mine personlige favoritter. Der er ingen tvivl om, at Mr. Andersen kan spille guitar (ellers var han nok ikke blevet repræsentant for Marshall, Yamaha Guitars, TC Electronic og D’Addario Strings), men hans stemme fejler bestemt heller ikke noget.

Constant Replay er indspillet i Medley Studiet, hvor Søren selv er medejer. Han har selv skrevet alle sangene og samtidig produceret og mixet alt. På teksterne har han fået hjælp fra Marcus Winther-John og James Thomas. I og med at Søren har produceret og mixet for mange andre kunstnere og dermed ved hvad han laver, så fejler lyden bestemt ikke noget på dette album.

Jeg kan varmt anbefale Constant Replay - også selvom du ikke er fan af Mike Tramp eller Brinck – men derimod godt kan lide en god omgang velspillet rock!! Som der står i pressemeddelesen i forbindelse med udgivelsen, så er albummet velegnet til både en tur ned af Sunset Strip i en amerikaner bil eller på iPod’en i Linie 10 ned af Istedgade. ”Eller til anlægget på drenge- eller pigeværelset i Grindsted for den sags skyld”, som Søren selv tilføjer. Dette kan jeg kun give ham ret i. Sæt albummet på, læn dig godt tilbage og nyd musikken. Det gør jeg i hvert fald.

Constant Replay udkommer den 13. Juni via Target Records.

(5 ud af 6)

Lyt til Søren Andersen: http://www.sorenandersen.net/Soren_Andersen

Kategorier

Kommentarer

 • Torben

  14-06-2011 12:16

  Helt enig. Køb albummet. Du vil ikke fortryde det!!!!! Jeg giver 6 stjerner.

 • Pernille

  17-06-2011 12:14

  Den får også 6 stjerner fra mig. God anmeldelse iøvrigt.

 • Frode Klement

  20-06-2011 01:15

  Richie Sambora kan ta en pause... SØREN ANDERSEN er her.
  Fantastisk bra album!!!

1

Skriv en kommentar