Defuse – Bangkok Addiction

Skrevet af Calle
30-05-2011

Defuse er er band fra Finland. De blev dannet i 2000 og har siden hen har et par udskiftninger i bandet. De består nu af Jani Hyvärinen (sang), Jerkko Tapaninen (trommer), Arto Ahonen (guitar), Tero Karjalainen (bas) og Timo Hämäläinen (guitar). Bangkok Addiction er bandets andet album. 

Der er svært præcis at definere Defuse’s stil da de bevæger sig i flere genre. En god beskrivelse kunne være hard rock tilsat en portion stoner rock og en anelse grunge rock. En god blanding af Velvet Revolver, Ozzy Osbourne, Monster Magnet, Stone Temple Pilots, Stonegard, Alice In Chains og Screaming Trees. Hvis ikke dette giver dig en ide om stilen, så lyt selv via linket nederts i anmeldelsen. Jeg bliver ikke 100 % overvundet af musikken og selv efter flere gennemlytninger bliver jeg ikke helt fanget. Der er dog et par lyspunkter på albummet og sange som ”Adrift”, ”Done My Time”, ”On My Blind Side” og min personlige favorit ”Melting Sky” giver alligevel Bangkok Addiction en middel karakter for mit vedkommende.

Musikken er generelt rimelig tung med tilpas meget guitar og musikkerne gør det i og for sig udmærket, men sangene har bare ikke lige det, der får mig helt op af stolen. Og Jani’s stemme kræver lidt tilvænning. Dermed ikke sagt at albummet er dårligt, men det mangler bare lige den sidste gnist. Jeg kan sagtens høre albummet flere gange, men det vil ikke få ”heavy rotation” status. 

Albummet er indspillet i bandets eget studie og producer er Pasi Koskinen, som udover at være producer også selv synger i bl.a. Ajattara og Mannhai og har tidligere har sunget i Amorphis. 

Bangkok Addiction er udkommet via Fastball Music.

    (3½  ud af 6)  

Lyt til Defuse: http://www.myspace.com/defuse666 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar