Hardcore Circus – Wake Up Call

Skrevet af Calle
30-05-2011

Hardcore Circus er et svensk band, som består af Jorgen ”JOJJE” Bolmstad (sang/guitar), Joakim Bloohm (trommer), Nalley Pahlsson (bas), Mats Leven (sang) og Carl Johan Grimmark (guitar). Med denne besætning, hvor musikkerne har spillet i bands som f.eks. Therion, Treat, Randy Piper’s Animal og Yngwie Malmsteen bare for at nævne nogle, så er forventningerne store. Kan bandet så leve op til disse forventninger på dette debut album? Ja det kan de!!!! 

Bandet spiller hard rock og inspirationen er fundet hos bl.a. Mötley Crüe og Ratt samt nyere bands som f.eks. Papa Roach, Sixx A.M. og Nickelback. Jeg må ærligt indrømme at Wake Up Call ikke fangede min interesse ved første gennemlyt, men efter flere gennemlytninger, så synes jeg faktisk det er et rigtig godt album. Især synes jeg Grimmark’s guitararbejde fungerer rigtig godt. Og sangene er samtidig bygget godt op og flere steder er grundrytmen tilpas tung, hvilket giver albummet en fed groove. Jeg synes det er svært af finde et decideret ”stand-out track” på albummet, men de sange der falder bedst i min smag er titlenummeret ”Wake Up Call” samt ”Under My Skin”, ”Who I Am” og afslutningsnummeret ”Miracle”. Personligt mangler jeg en rigtig ballade på albummet. Godt nok har både ”Pain” og ”Life” deres stille momenter, men deciderede ballader er de ikke. Alt i alt er alle ti sange på Wake Up Call gode og jeg håber da på, at denne ”supergruppe” beriger os med endnu et album. 

Produktionen på Wake Up Call fejler ikke noget og instrumenterne lægger lydmæssigt  rigtig godt i forhold til hinanden og i forhold til stemmen. Albummet er indspillet i Plug Me In og Topz Studios og det er Bolmstad og Bloohm der står for både indspilning, mixing og produktion. 

Hardcore Circus opfinder ikke den dybe tallerken på Wake Up Call, men jeg vil godt anbefale albummet alligevel. Især hvis du er til hard rock med tunge rytmer, gode melodier og fede guitarer. Overordnet set er det er godt album, som vokser på dig efter flere gennemlyt. 

Wake Up Call udkom i december 2010 via  Silveside Records.

     (4½ ud af 6) 

Lyt til Hardcore Circus: http://www.myspace.com/hardcorecircus

Kategorier

Kommentarer

  • Lars Nielsen

    01-07-2011 12:51

    Lyder som en spændende skive. Måske man skulle tjekke den ud. Jeg hader godt nok Nickelback og Papa Roach.

1

Skriv en kommentar