Diamond Lane – World Without Heroes

Skrevet af Calle
16-05-2011

For præcis to år siden (på nær et par dage) anmeldte jeg amerikanske Diamond Lane’s ”Save The City” EP og den var jeg godt tilfreds med. Allerede dengang var bandet i gang med at indspille World Without Heroes, men den har været længe undervejs og udkommer altså først nu. Det er faktisk bandets andet fuld længde album. Deres første ”Cut To The Chase” udkom i 2005. Der er sket lidt ændringer i bandet siden disse to udgivelser og bandet består nu af Brandon Baumann (sang), Jarret Reis (guitar), Ray Zhang (bas) og Jonah Nimoy (trommer).  

World Without Heroes består af 10 sange og stilen er 80’er inspireret hard rock blandet med en mere ”moderne” lyd. Tænk Mötley Crüe, Warrant og Guns ’n’ Roses blandet med lidt Hinder, Rev Theory og Stereoside, så har du måske en ide. Der er fuld knald på fra åbningsnummeret ”All Rebels Welcome” og frem til sidste strofe af ”Endgame” som afslutter et super godt hard rock album. Dog ville jeg godt have ønsket mig en lille power ballade et sted på albummet, bare lige for at bryde rytmen en smule. Dermed ikke sagt at jeg synes albummet er ensformigt, for det er det bestemt ikke. Mine favorit sange på albummet er ”I Know Who You Did Last Summer”, ”City Of Sin”, ”Needle Down” og ”Time Bomb”. Indledningsriffet på sidst nævnte lyder måske lidt for meget hen ad de tidlige Mötley Crüe riffs som ”Looks That Kill” og ”Piece Of Your Action”.  Men alt i alt er World Without Heroes et super album, der bør have sin plads i enhver hard rock elskers samling. 

Bandet spiller rigtig godt og Brandon har en god stemme, som faktisk er forbedret en del siden ”Save The City”. Albummet er produceret af en fyr ved navn Thomas Chandler. Ikke en producer jeg kender, men han gør et godt stykke arbejde og lyden på World Without Heroes kan man ikke sætte en finger på. Jeg synes bandet formår at have en fin rød tråd mellem den ”gamle” og den ”moderne” lyd. 

Diamond Lane har efter min mening skrevet nogle rigtig gode sange til dette album og jeg har hørt albummet mange gange og vil helt sikkert høre det mange gange i fremtiden. World Without Heroes vil helt sikkert ikke gå i min glemmebog og med Diamond Lane på rock scenen kan man kun sige - Rock ’n’ Roll is still alive!!! 

World Witout Heroes udkom 13. maj 

      (5 ud af 6)

Lyt til Diamond Lane: http://www.facebook.com/DiamondLane

Kategorier

Kommentarer

  • Vivi Hansen

    19-05-2011 12:45

    Rock & Roll is back!!!! Tak fordi i anmelder mindre bands og ikke kun de store.

1

Skriv en kommentar