Essence - Lost In Violence

Skrevet af Dianna
02-05-2011
Jeg ved næsten ikke hvor og hvordan jeg skal begynde på denne specifikke anmeldelse. Essence, ungt dansk FKN fantastisk thrash metal band. Lost In Violence er deres debut album, og hvilken debut. Dygtige musikere der virker til at være yderst disciplinerede, man skal lede længe efter noget der er 'ved siden af på albummet', og når man så har ledt..længe...så finder man alligevel ikke rigtig noget, faktisk ingenting. Deres tekniske kunnen er i mine ører ekstremt imponerende når man tænker på det er så ungt et band. Jeg er imponeret, ingen grund til at dét faktum skal være en hemmelighed. Lasse Skov er både dygtig med en guitar, og i da særdeleshed med hans super fede screamo vocal, er pjattet med den. 

Sprængfyldt med tempofyldte, voldsomme, og høj-energiske numrehvor jeg så lige bliver nødt til at fremhæve de tekniske færdigheder Essence ligger for dagen, man tror det er løgn. Men det er det så bare ikk' lige vel... oh woo hoo damn drenge. Det er en opdateret, moderne slags thrash om man vil, men der er samtidig den skønne velkendte tråd tilbage til old school thrash, og det er i deres album bare gået op i en højere enhed. Jeg får glimtvise associationer tilbage til min spæde ungdom da jeg startede ud med at lytte til Metallicas "Kill 'Em All! Lige på nær den forskel at Essence er som jeg hører det, langt mere disciplinerede på Lost In Violence og produktionen er mere clean og (næsten) nydelig..

Så kan jeg da vist heller ikke skamrose mere når jeg sammenligner deres musik med tidlig Metallica..men ret skal sgu være ret og de fortjener den credit, for de har leveret et suverænt produkt, et album der med deres numre på mange måder hiver 'en rundt uden sådan heeelt at gi' lov til en bette pause - hvilket i øvrigt ikke nødvendigvis skal være et minus, slet ikke. Det er bare for at forklare at hvis du får fat i deres album (og det gør du selvfølgelig og naturligvis for det kan du ikke leve foruden he he) så forbered dig på en tur rundt i thrash-manegen, og hvis du har en tendens til mosh, så er du prisgivet her. ...og det er en fysisk umulighed at sidde stille igennem hele albummet, din krop reagerer og det er uden for din kontrol, og der skal altså bare ske noget, det speeder dig, især med nummeret "Pestilence", og lige bagefter kommer så "Blood Culture", en af mine personlige favoritter, det nummer holder da for vildt. En fantastisk cool bass intro, og jeg kan ikke understrege nok hvor fedt jeg synes det nummer er bygget op. 

Jeg synes faktisk er det er en gennemgående ting ,at bassisten er mere en almindelig god, det er HELE vejen igennem, der er glimt af descideret storhed over de har leveret og jeg fremhæver bare lige bassisten lidt for fine stykke arbejde det han har har leveret på dette album.

Der er ingen grund til at jeg skal vælte mig rundt i flere superlativer nu synes jeg, og i øvrigt tror jeg at i (Calles fantastiske læsere) har fanget 'Essencen' af det jeg har skrevet (undskyld, jeg kunne fanme ikk' la' vær' med at bruge den, nøøøj hvor er det dårlig humor, og beklager lige for at ha' trukket det ned på et plan hvor det bare ikke hører hjemme) 

Jeg vil gerne gi' drengene 5 kranier, 5/6 det er så godt gået. Tillykke med et rigitig godt album til Essence fra Dianna/CallesRockCorner.
 
      (5 ud af 6)
 

Kategorier

Kommentarer

  • Rene

    19-05-2011 12:47

    FEDT!!!! God anmeldlese. Tænk at de unge mennesker spiller thrash metal på sådan et højt niveau.

1

Skriv en kommentar