Distorted Wonderland – Distorted Wonderland

Skrevet af Calle
10-03-2011

Distored Wonderland kommer fra Göteborg, Sverige og består af Olof Lindgren (sang), Axel Karlsson (bas), Petter Karlsson (trommer) og Fredrik Lundstedt (guitar). Bandet blev dannet af Olof og Axel, som begge var medlemmer af Overnight Sensation, men efter de havde sunget back-up vocals på Hardcore Superstar’s fjerde album, blev de inspireret til at bevæge sig i en anden musikalsk retning. Og da Overnight Sensation gik i opløsning i 2009 koncentrede dig sig 100% om Distorted Wonderland. 

Distorted Wonderland er bandets debut album og det består af 11 hard rock sange, hvor inspirationen er hentet i den mere sleazy genre blandet med lidt goth. Man kommer ikke udenom Hardcore Superstar lyden, men alligevel er der også elementer hentet fra Rammstein, Wednesday 13 og Motörhead. Dette kommer sig til udtryk i musikken på bl.a. ”On The Other Horizon” der har en snært industrial lyd over sig og på ”Tangerine” hvor især den hurtige tromme/riff baseret indledningen minder mig om Motörhead. Dog har begge sange Distorted Wonderland lyden over sig. Jeg synes bandet har skrevet nogle rigtig gode sange med gode melodier og nogle virkelig catchy omkvæd. Især sange som ”Raised On Rock ’n’ Roll” (som er første singlen fra albummet), ”Never Had Nothing”, ”Behind The Scenes” og ” Stand And Deliver”, der alle hører til blandt mine favoritter på Distorted Wonderland. 

Udover de velskrevne sange, så kan man heller ikke sætte en finger på musikernes kunden og Olof’s vokal er rigtig god til denne genre inden for rocken. Det lyder lidt som en blanding af Wednesday 13 og Jocke (Hardcore Superstar). Produktions-mæssigt er der heller ikke noget dårligt at sige. Så alt i alt er det et rigtig godt album og jeg kan sagtens anbefale at man tjekker det ud. Især hvis man er fan af førnævnte Hardcore Superstar. Distorted Wonderland burde efter min mening have samme status som netop dem og andre svenske bands inden for genren.  

Distorted Wonderland udkom den 7. December 2010 via JAMSYNC Music. 

     (5 ud af 6)

Lyt til Distorted Wonderland: http://www.myspace.com/distorted.wonderland

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar