White Wizzard – Over The Top

Skrevet af Calle
06-03-2011

White Wizzard kommer fra L.A. og blev dannet i 2007. Der har været en del udskiftninger i bandet, men på dette album bestod besætningen af Jon Leon (bas og guitar), Wyatt Anderson (sang), Chad Bryan (guitar), Erik Kluiber (guitar) og Giovanni Durst (trommer). Det er bandets debut album.

Bandet spiller traditionel heavy metal med stor inspiration fra NWOBHM og man kan tydeligt høre, at de har lyttet en del til især Iron Maiden, men også Saxon, Judas Priest, Dio, UFO og Thin Lizzy. Over The Top består af ni sange, som er spækket med guitar riffs i bedste Maiden stil. Der er fuld fart over feltet i samtlige ni sange og de er bygget over samme list, men alligevel formår bandet at variere musikken. På intet tidspunkt får man lyst til at springe til næste sang. Så jeg ser ingen fyld-numre på Over The Top, men jeg vil dog fremhæve sangene ”Live Free Or Die”, ”High Roller”, ”Over The Top” og ”Strike The Viper”. 

White Wizzard har bestemt ikke opfundet noget nyt, men det de gør, gør de godt. De er alle dygtige musikere og Wyatt’s stemme er den perfekte til denne stil inden for heavy rocken. Det er ikke uden grund, at han bliver kaldt ”The Sreaming Demon”. Selve produktionen kan der heller ikke sættes en finger på og Ralph Patlan har gjort et godt stykke arbejde med at indspille, producere og mixe albummet. Han har tidligere arbejdet med bl.a. Michael Schenker Group, Pete Way (UFO, Waysted og Fastway) og Rick Derringer. 

Over The Top udkom i februar 2010 via Earache Records, men jeg synes alligevel den fortjener en anmeldelse, selvom det er et år siden. Albummet er et godt stykke håndværk og jeg kan sagtens anbefale det til enhver heavy metal fan med respekt for god musik. 

     (4½ ud af 6)

Lyt til White Wizzard: http://www.myspace.com/whitewizzard

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar