Onslaught - Sounds Of Violence

Skrevet af Dianna
27-02-2011

Kan sagtens huske Onslaught tilbage fra midt/sidst firserne, deres musik dengang var lidt i stil med det helt gamle metallica eller Venom, måske ovenikøbet lidt Slayer-agtig i trommerne..en rå og upoleret thrash-stil uden dikkedarer. Der var et strøg af punk rock i deres tidlige musik, men det var dog mørk thrash, et mørkt lyrisk univers, der også dengang kunne omhandle det sataniske element i et delvist omfang.

De har i alt udgivet 5 studio-albums/1 compilation album/1 Live album..så vidt jeg ved. Deres første album fra 85 hed "Power From Hell". Og så er der naturligvis deres '89 album "In Search Of Sanity" (med Steve Grimmett på vokal) Cool album. I 2007 kom de så med albummet "Killing Peace", et ret fedt album synes jeg, så derfor var det da noget spændende om de med Sounds Of Violence kunne levere noget i samme standard og kvalitet, og var naturligvis også spændt på om de kunne spytte i fjæset på Gud med ligeså stor overbevisning som de gjorde det med "Killing Peace" !!!

Dertil må svaret så være: JA!! Det tror jeg vist nok lige, for det kan de da i dén grad! Jeg synes det er en værdig opfølger, og albummet har en væsentligt opdateret og super cool møghamrende moderne lyd, men uden at ha' mistet den rå og thrashede Onslaught lyd....og ja ja, muligvis vil der være nogle hårdnakkede småforstokkede (og det er fanme kærligt ment) oldschool thrash-fans der må skuffes og nogle kunne måske vove den påstand at de sælger lidt ud for at please og følge tidens toner bare for at gøre det, men sådan ser/hører jeg det slet ikke. Jeg synes det er fedt at opleve 'gamle' thrashers (Testament eksempelvis) der ikke er så bange for at ta' lidt af nutiden's thrash/crossover-lyd til sig og gøre den til deres helt egen, blande det op med deres helt egen skønne mavepumper-rå beskidte thrash!!! Der er super præcision og diciplin i deres spil, og ligeså i deres tekster, intet er overladt til tilfældighederne her.

Sy Keelers vokal er så umanerlig fed..brutal, høj-energisk og lige i øjet! Nige Rockett er imponerende i hans måde at levere de hurtige riffs på, og det samme kan man også sagtens beskylde Andy Rosser-Davies (som blev guitarist for bandet i 2008) for. Han kan absolut matche enhver nutidig metal-guitarist, og jeg synes det virker som om han er et aktiv for bandet. Tror også han har haft stor betydning for deres 'nye' lyd,(og stor betydning for den lækre opdaterede lyd, det har danske producer Jacob Hansen da helt bestemt også haft, men det forventer man sig vel også af en af branchens allerbedste) (Vil lige nævne som en slags bonus info, at albummet er indspillet her i landet). Samspillet Rosser-Davies og Rockett imellem er monster godt, den ene overgår den anden, (og omvendt ) i musikalske lækkerheder. Bassist Jeff Wiliams, er no doubt badass talented. Trommneslager Grice har de trommer under fuldstændig og aldeles kontrol, de bliver ganske enkelt domineret i vildskab, så oh my..dét er sgu alt i alt en skøn forening af kompromisløst, hurtigt og ondt, aggressivt og voldsomt energisk thrash/crossover metal, og det må nødvendigvis efterlade de nyere unge thrashmetal-bands med en fornemmelse af åndenød, og de må nok hellere med huske på at de bliver nødt til ta' deres vitaminpille hver dag, hvis de skal ha' en chance/mulighed for at følge med 'tempoet og energien i de gamle' thrashers her, for helt seriøst, det rykker i vildskab hele vejen igennem, og Onslaught har i store træk,vist hvordan den f*****g skive skal skæres!!

Har 5 favorit numre: "Born For War", hurtigt energisk thrash, "Hatebox", skøn thrash/groovemetal, "Code Black", ja og så lidt deathmetal agtigt også :). "Outro:End Of The Storm", melankolsk piano stykke på 1½ minuts tid..det er en fin detalje som gør at albummet ikke bare virker som et laaangt monster tempo-trip :) "Bomber" (featuring Phil Campbell og Tom Angelripper) jo man kan godt fornemme en smule Motörhead her :)

Er vild med det..det er et favorit album allerede.

Sounds Of Violence udkom 29. januar via AFM Records.

5½ af de ondskabsfuldt thrashede dødningehoveder!!

      (5½ ud af 6)

Lyt til Onlsaught: http://www.myspace.com/onslaughtuk

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar