Tunes of Dawn - Goodbye Cruel World

Skrevet af Dianna
31-01-2011
Dette er Tunes Of Dawn's 3. album på 11 år, og første gang jeg stifter bekendtskab med de herren fra Berlin, men det har bestemt været ret fornøjeligt lytte til deres nyeste album.

Genren er vel det man kan kalde semi-soft goth rock/metal, og forsanger Hagen Schneevoigt (både på vokal og bas ) minder med hans dybe og bløde vokal noget om afdøde Peter Steeles vokal (RIP) Ikke at jeg vil gå så langt som fuldstændigt at sammenligne de to, men der er dog alligevel en vis lighed, hvilket må siges at være ( i mine ører ) og i dette tilfælde, en positiv ting.

Albummet som helhed ligger et sted imellem let til middel melankolsk, og kan måske til tider godt virke lidt for sødmefyldt til min smag, men der er altså alligevel en rød tråd igennem hele albummet. Der er ikke noget der på dén måde 'stikker ud' eller 'stikker af' om man vil.

Det er et solidt album med dygtige musikere, melodiøse velklingende numre der, om man vil det eller ej, bliver i hovedet og kroppen på én et godt stykke tid efter at ha' lyttet til dem. Det efterlader en med en følelse af 'let dybsindighed', det har helt bestemt en meget udtalt atmosfære af den før omtalte melankoli, og det kan jeg rigtig godt li'.

Der er i særdeleshed ét nummer jeg er utrolig begejstret for, og det er sangen "With The Moon Comes The End". Det er et 8 minutter langt nummer der er opdelt i flere passager. Det har en tung og lidt doom-lignende klaver-del, og så er der den lidt old school guitarsolo og det fungerer altså bare så godt !!

Jeg vil gi' Goodbye Cruel World 4 ½ dødningehoveder, og ville nok også ha' givet en halv mere hvis ikke det havde været for det lidt for 'søde', men alt i alt som konklusion: Utrolig godt og gennemført album !!!

     (4½ ud af 6)

 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar