Blazing Eternity - A Certain End Of Everything

Skrevet af Jacob Jørgensen
10-06-2024
Københavnske Blazing Eternity har brudt en laaang pause ihvertfald udgivelsemæssigt. Dette er det første album i 20 år. Stilen er ovre i Doom/Gothic Metal. Tænk Katatonia, Paradise Lost, My Dying Bride og den slags. Et af de bands jeg altid har været vild i en genre,s om jeg altid har haft svært ved rigtig komme ind, i er netop Paradise Lost.

Genremæssigt rammer presseinfo den lige rent. Melancholic, Epic og atmospheric gothic doom metal with weeping guitars and harsh vocals. Det bliver dog aldrig helt ekstremt som death metal.

Lyrikken bevæger sig om emner som død, deppression og personlige tragedier. Men med det vigtige glimt af håb, sådan det ikke bliver alt for deprimerende.

Coveret viser elmaster en mærk aften/nat, netop hvor håb her er lidt lyst i ventre side af coveret.

Lineuppen + live lineup: Peter Mesnickow (vokal), Morten Kroll Lybecker (guitars, bas og synths) og Lars Riis Korsholm (trommer). Live: Kim Larsen (guitars), Magnus Ringling (bas) og Anders Ro Nielsen (keyboards)

Pladen består af 7 numre, det lyder jo ikke umiddelbart af meget. Men de spænder fra 5,17 til 7,42. Så ok med længde.

Førstesingle herfra er "One Thousand Lights". Lige netop den sang er min favorit på en skive, der vokser for hvert lyt, og det fede er netop denne type musik, kræver du fordyber dig i den. Der er virkelig også meget fedt, at finde i de andre numre. Men specielt den sang satte sig fast. Kun på den måde oplever/hører du noget nyt for hvert lyt. Gør musikken dejlig langholdbar. Gør også musikken mere spændende. Både dejlig mørk go samtidig drømmende.

For mig er musik ikke bare musik, men også om det fænger og ikke er for langt. F.eks. stod jeg af de senere Iron Maiden plader af den grund. Men hvis numre indeholder variation og gode elementer og tempo, så kan jeg sagtens lytte til den her musik.

Jeg har virkelig nydt mine aflytninger af dette udspil. De bør ikke vente lang tid til næste album.

Kender du bandet og eller er inde i denne genre, måske mere end mig ihvertfald ang antal bands, så gi dem chancen. Jeg skal ihvertfald ud og skaffe mig noget med bandet. De har lavet følgende: "Times And Unknown Waters" fra 2000 og "A World To Drown In" 2003.

Den får 5,5 ud af 6 for sin utrolige spændende mørke/drømmende, og det den giver dig noget for hvert lyt. Hvor er det smukt musik på den mørke drømmende måde.
 
A Certain End Of Everything udkom 19. april 2024 via Mighty Music
 
 (5,5 ud af 6)
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar