Freddy And The Phantoms - Heathen Gospels

Skrevet af Calle
10-04-2024
Danske Freddy And The Phantoms er ude med deres sjette album, som de har givet titlen Heathen Gospels.

Jeg har været stor fan af dette band siden første gang jeg lagde ører til deres musik. Og jeg har også tidligere anmeldt deres udgivelser med meget rosende ord. Især deres tre seneste album ”Times Of Divison” fra 2014, ”Decline Of The West” fra 2017 og “A Universe From Nothing” fra 2020 har jeg lyttet meget til. På disse albums spillede de en god omgang bluesbaseret rock. Så da jeg lyttede til de første par singleudspil ”Heart Is A Highway”, ”Morning Mist” og ”Blood” fra det nye album var min første tanke – nå for søren, har de ændret stil? Og det har de faktisk lidt. Stilen er blevet lidt mere country, blues, americana, ørkenrock. Så jeg var meget spændt på hvad der var i vente, da jeg skulle lytte til hele albummet første gang.

Og jeg må ærligt indrømme, at det krævede et par gennemlytninger før jeg var helt med på stilskiftet. Jeg kender flere bands, som har ændret stil på et album. Nogen med mere held end andre. Men i det her tilfælde synes jeg faktisk det fungerer meget godt. Især når sangene er så varierede, som det er tilfældet på Heathen Gospels. Udover de mere downtempo country sange ”The Road Goes On Forever” og ovennævnte ”Blood”, så er der også blevet plads til et par sange i den mere bluesrockede stil. Her kan jeg bl.a. nævne ”Blues Trap” og ”Get High”. Sidst nævnte leder mine tanker i retning af ZZ Top.

Et par andre sange jeg vil fremhæve er ”Time Flies By”, som er yderst fængende samt den helt stille ”Tuesday’s Gone”. Da jeg først læste titlen på sidstnævnte sang, tænkte jeg det måske var en coverversion af Lynyrd Skynrds sang af samme navn. Men det er det ikke. Sangen er en rolig akustisk sang med fløjtespil i bedste Kim Larsen stil og mundharpe.

Overordnet set synes jeg det er et fedt album med god variation og adspredelse i både musikken og melodierne. Selvom jeg måske var lidt skeptisk i starten, så er jeg blevet overvundet af bandets gode sangskrivning og musikalitet. De leder lytteren ud på en spirituel rejse på den ”nordiske prærie”.

Albummet er indspillet i bandets eget studie i Hornbæk og så er det mixet af Knut Haavik. Han har assisteret i forhold til produktion sammen med bandets trommeslager Rune Rene Hansen. Jeg synes bandet har formået at ramme noget specielt i forhold til lyd og stemning. Derudover spiller bandet godt og virker meget sammenspillet.

Udover ovennævnte trommeslager, som også leverer backing vokal og percussion, så består bandet af Frederik Schnoor (vokal, el og akustisk guitar og mundharpe), Anders Haahr (hammond, keys, synths, akustisk og slideguitar, cello og vokal) og Søren Nielsen (bas, akustisk og slideguitar og vokal). Ifølge presseskrivelsen, så er det bandets mest kollektive album til dato. Alle har bidraget til sangskrivning og kompositioner.

Har ovenstående vagt din interesse, så tjek albummet ud. Jeg skal selv ud at købe det på vinyl ved lejlighed, for det fortjener også et spin på pladespilleren.
 
Heathen Gospels udkommer 12. april 2024 via Target Records.
 
(5 ud af 6)
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar