Darkness Ablaze - It All Shall Burn

Skrevet af Peter Letting
10-12-2023
Det tyske band Darkness Ablaze er ude med et nyt album med titlen It All Shall Burn. Albummet er tilgængeligt fra 3 november 2023.

Så fik jeg endelig taget mig sammen til at høre sidste det sidste nye fra Darkness Ablaze. Og det der, med at tage sig sammen, det er helt på min egen kappe. Jeg skal nogle gange lige finde det rigtige mindset frem, når jeg kaster mig over noget nyt, i den her genre. Det har ikke noget med bandet, eller deres musik at gøre. Nogle gange kan bands i den tunge ende af skalaen, bare godt være lidt af en mental mundfuld.

Jeg synes nu at Darkness Ablaze gør et godt stykke arbejde, i at kombinere det helt tunge med det lette, og det gør helheden noget mere spiselig. Jeg kan lide begge verdener, og når de kombineres, er det jo ikke helt tosset :-)

Darkness Ablaze er oprindeligt fra 2002, men har stået stille i nogle år, fra 2011, og der er kommet lidt nye medlemmer til, efter pausen og man må sige at bandet er kommet stærkt igen.

Bandet tæller 5 medlemmer: Theo Georgitsaros på vokal, Jens Böhm på guitar, Marcel Weite også på guitar, Sven Sölner på bas og Markus Weber på trommer.

Titelnummeret lægger hårdt ud. Fed energi på alle fronter, masser af guitar harmonier og riffs, lækre drops og temposkift og en dødsvokal af de bedre :-). Helt klart en kandidat til at fremtidigt yndlingsnummer og noget jeg vil vende tilbage til. Det er bare rigtig godt skrevet og sat sammen, og så er det pakket ind i en fantastisk produktion, som en hel lille julegave…

"Ghost Path" er endnu et nummer, som er værd at fremhæve. Meget symfonisk og storladent med violin og en fantastisk velspillet guitar solo undervejs. Jeg bliver faktisk mere og mere begejstret for Darkness Ablaze, efterhånden som albummet for fleres spins, og det går op for mig at albummet ikke indeholder et eneste nummer, som ikke fortjener en plads helt fremme i rampelyset.

"The Golden Frame" er endnu et fantastisk skrevet nummer. Jeg er vild med trommespillet i den her, som tempo og rytme skifter seemlees igennem hele nummeret. Og igen, så er jeg ret pjattet med guitar harmonierne, og valget af guitar spil. Det er ret fedt, at det går hurtigt, men alligevel er taget lige et skridt ned af tempo-stigen, så hver enkelt tone træder frem og man kan mærke det helt ind i det gamle metal-heart :-)

Til sidst på albummet finder man det jeg nok vil kalde en ”metal-sjæler”. Nummeret "Celine" er taget pænt ned i tempo, og med en rigtig flot violin intro, samt clean gæstevokal leveret af Timo Fielker. Et virkelig tungt og drevent nummer, som dog også indeholder passager med tempo og højt energi niveau. Fantastisk kontrast og i virkeligheden en smule modigt, men jeg elsker når bands som Darkness Ablaze tager en chance og måske træder lidt ved siden af den genre som de i virkeligheden er en del af.

Jeg giver Darkness Ablaze 5,5 ud af 6, og så må et fromt ønske herfra være, at de finder et venue i Danmark, så jeg kan opleve dem live.
 
It All Shall Burn udkom 3. november 2023 via Darkstorm Records.
 
(5,5 ud af 6)
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar