Press To Enter - From Mirror To Road

Skrevet af Jacob Jørgensen
28-11-2023
Press To Enter er på gaden med deres debutalbum. Den udkom sidste fredag den 24 november.

Dansk band der spiller en prog metal, hvor der er lag af pop i gryden. Lineuppet: Julie Jules Wiingreen (vokal), Lucas Szczyrbak (bas) og Simon Laulund (guitar). Trommerne er programmeret.

Den stil der findes på dette udspil, er meget noget jeg virkelig holder meget af. Det at vokalen styres af en kvinde, vil måske selv i 2023 få folk til at rynke på næsen. Men er der noget, der virkelig interesserer mig, er det netop kvindelig vokal. Jeg er en “Sucker” for female fronted music. Julie leverer en virkelig god, anderledes,v arieret og kraftfuld en af slagsen. Stemmen varieres godt imellem de forskellige sange.

Jeg føler denne plade vil blive langtidsholdbar. Grunden til det er, at du for hver gang, som du lytter, finder du noget nyt. Et lille mellemstykke noget nyt.

Lyrikken sværmer om mentale problemer, overtænkning. Nogen gange overbevise sig selv om, at der er problemer, hvor der slet ikke er nogen (tankemylder). At sammenligne sig med andre, og føle man burde have nået nogle bestemte mål i livet allerede. At man er på sin rejse mod at realisere sine mål/drømme. Husk at omfavne den støtte,som man modtager fra sin familie og venner. Det er ihvertfald noget, som jeg tror en masse kan genkende.

Der findes 9 numre her på. Deraf er "QCKFX" en instrumental mellemstykke ca midt på skiven. De fleste numre er omkring de 5 minutter minus den korte+ 2 på 7 og 9 minutter. Hvis et nummer fanger en, og der sker noget, kan man sagtens lave et 9 minutter langt nummer. Netop dette nummer "Cry Trigger" og "Pall To The Wall", "Sky High Places" og "Painkiller" er mine favoritter herpå. Men der findes ikke numre, der ikke udfordre og imponerer en. Sikken en debut.

Jeg ser frem til,at de står på Cafe Hatten’s intime scene i Randers. Tjek dem ud er ihvertfald mit shout out.
 
From Mirror To Road udkom 24. november 2023.
 
(6 ud af 6)
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar