Blindstone - Scars To Remember

Skrevet af Peter Letting
24-09-2023
Danske Blindstone er ude med deres 9. album, som de har givet titlen Scars To Remember.

Blindstone er fra Thisted og blev dannet i 2002, og udgav deres første album allerede i 2003. Med deres 9. album på godt 20 år, må de siges at være ret produktive, og på trods af det, har jeg vist aldrig hørt dem før, men det skal der laves om på nu.

Blindstone er en trio og består af følgende medlemmer: Martin Jepsen Andersen på guitar og vokal, Jesper Vegeberg Bunk på bas og Sigurd Jøhnk-Jensen på trommer

Good old fashioned blues-rock, går bare aldrig af mode, og Blindstone har fat om essensen i genren. De har en tung, dreven og legende tilgang til deres sangskrivning, og måden det bliver eksekveret, er bare lækkert for øregangen og den indre blues-nerve. Og det er præcis vigtigt at ramme den der nerve, som er så usædvanlig svær at definere og forstå. Hvad er det lige ved Blindstone, som får mig til at spidse ører? Udover at det er god musik, men det er jo totalt subjektivt, og beror på mine tidligere musikoplevelser, og mine følelser lige nu.

Jeg synes Blindstone swinger helt vildt, og des flere gange jeg hører albummet igennem jo bedre bliver det bare. Jeg har forgæves ledt efter en koncert med Blindstone, men der er ikke rigtig noget i kalenderen, som jeg kan finde. Det må vi se at få lavet om på :-). Jeg har sågar spillet skiven for min kone, og hun var også begejstret, så hun skal med til den der koncert… Og som alle ved ”Happy wife, happy life”

Der er naturligvis en rød tråd i genren, men albummet er hverken kedeligt eller ensformigt. ”Embrace The Sky” er mere rock ’n roll, hvorimod et nummer som ”Drifting Away”, er helt trukket ned i den dybe blues kælder, hvor tankerne flyder og følelserne sidder udenpå guitarstrengene. ”Drums Of War”, er til gengæld den type nummer der sætter sig fast, og når albummet slutter, så er det omkvædet fra denne, der sidder tilbage i min hjerne.

Alle 10 numre på skiven har deres eget særpræg, så det er svært at finde et yndlingsnummer på skiven. Jeg tror dog at ”The Fields Of Bethel”, som er et instrumentalnummer, er et af dem som jeg står tilbage med, men ”Embrace The Sky”, som åbner albummet er nok også med i kapløbet. ”The Fields Of Bethel” har en skæv rytme og swinger på en helt anden måde end resten af numrene, og det er skam ikke fordi, at jeg ikke kan lide vokalen, at jeg lander på skivens instrumentalnummer :-) Jeg giver Blindstone 5 ud af 6
 
Scars To Remember udkom 11. augusy 2023 via Mighty Music/Target Group.
 
(5 ud af 6)
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar