The Nimbwits - Truth Behind

Skrevet af Calle
19-07-2023
Tidligere i år udgav det danske punk band The Nimbwits deres tredje fuldlængde album, som de har givet titlen Truth Behind. Besætningen i bandet er den samme, som da jeg tilbage i 2017 anmeldte deres andet album ”End Of The World”. Og det er Carsten Kjær Nielsen (trommer), Henrik Ibzen (vokal), Martin Bjørknov (guitar/vokal), Gert Christensen (guitar/vokal) og Lars Marcussen (bas/vokal).

Som sagt spiller bandet punk rock og inspirationskilderne tæller bl.a. bands som Ramones, Sex Pistols, Social Distortion, NOFX, The Exploited og Bad Religion. Personligt kender jeg ikke til så mange danske bands, der spiller musik indenfor for denne genre. Og det er nok heller ikke den genre der er mest populær eller oppe i tiden. Derfor er det fedt, at der stadigvæk er nogen, som spiller det og samtidig brænder for det.

Thruth Behind består af 13 sange, som er fordelt på 46 minutter. Det vil sige en gennemsnits længde på ca. 3,5 minut, hvilket passer meget godt til en punk sang. Hurtige sange med enorm energi og ikke for meget ”fyldstof”. Når det så er sagt, så er der en sang som ”Rock ’n’ Roll Angel”, der varer i over 5 minutter og som faktisk er ret melodiøs og knap så punkagtig. Den skiller sig lidt ud i forhold til resten af sangene.

Der er godt med ”smadder” på i mange af sangene, men hovedparten af dem har alligevel nogle gode melodier og fængende omkvæd. Ved mine gennemlytninger af albummet har jeg flere gange taget mig selv i at rocke med foden og nikke med hovedet i takt til musikken. Det er for mig et godt tegn. De sange jeg vil fremhæve på Truth Behind, udover ovennævnte sang, er ”Hater”, ”Freak Parade” og titelnummeret ”Truth Behind” samt ”Hate The Bastards”. I sidst nævnte, som er åbningsnummeret på albummet, gæster Jon Larsen fra Volbeat på trommer. Eneste lille minus ved albummet er efter min mening, at mange af sangene kører lidt i samme rille og de kan derfor godt være lidt svære at adskille ved første gennemlyt. Men hey – det er jo punk rock.

Albummet er indspillet i Sweet Silence Studios i København og efterfølgende blevet masteret af Søren Andersen i Medley Studiet. Producer på albummet er Patrick Fragstrup fra Wolf Rider Sound Production. Produktionen er fin og musikken bliver leveret godt. Samtidig passer Henrik’s vokal godt til bandets musikstil.

Når man ser på sangene, teksterne og det visuelle udtryk, så virker det som om bandet stadigvæk har den fandenivoldske punk rock attitude, som mange af deres inspirationskilder havde. Det er ren punk ass attitude, hvilket også er titlen på en af sangene. Så er du til en god omgang punk rock, så bør du tjekke dette album ud.
 
truth Behind udkom 20. januar 2023
 
 (4,5 ud af 6)
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar