I'll Be Damned - Culture

Skrevet af Peter Letting
20-03-2023
Danske I’ll Be Damned udgav et nyt album 25. november 2022. Titlen er Culture, og nu fik jeg endelig tid til at lytte det igennem. Bedre sent end aldrig…

Bandet har allerede udgivet 2 albums, men på den nye skive, er der skiftet ud på vokal og trommer, så nu ser bandet således ud: Mark Damgaard på vokal, Boris Tandrup på guitar, Kristian Sloth også på guitar, Jens Lunde på bas, og Anders Gyldenøhr på trommer.

I’ll Be Damned spiller en vred gang groovy rock, med masser af fede riffs, og en rå vokal. Der er noget fantastisk swingende over deres stil, og det gør skiven meget lytteværdig og interessant. Det er ikke bare 3-4 spil, hvilket som sådan også er OK, men der ligger bare noget mere bagved på denne skive.

Der er helt klart nogle holdninger til samfundet, og en attitude som ikke er til at tage fejl af. Og det er sq meget fedt, når det ikke bare handler om druk og sex, men bunder i reflektioner og indsigt i samfundet.

Alene titlen på første skæring ”Fuck You Money”, siger allerede en hel del om bandets holdning til hvordan verden drejer sig omkring økonomi og konstant vækst, som er blevet et mantra for mange.

Albummet er fyldt med små perler, og samtlige numre er vældig godt komponeret, så det er en fornøjelse at lytte til. Jeg tror dog at mit favoritnummer er ”Primal Fear”. Jeg elsker de skæve rytmer undervejs, og nummeret swinger bare rigtig godt.

Et andet nummer som også lige skal fremhæves er ”Through The Walls”. Igen, sådan er lidt skævt nummer, med en fed intro, groovy guitar sekvenser undervejs og et lækkert forløb igennem hele nummeret med kurs ændringer og god variation.
Jeg synes bandet lyder som et godt bud på, ”Et af de der bands, man godt vil opleve live”

Jeg giver I’ll Be Damned 4,5 ud af 6, og beklager at jeg ikke nåede Amager Bio. Den havde jeg ellers i kikkerten…
 
Culture udkom 25. november 2022 via Mighty Music.
 
 (4,5 ud af 6)
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar