Steel Inferno - Evil Reign

Skrevet af Peter Letting
14-12-2022
Danske Steel Inferno er endnu engang på gaden med et nyt album. Albummet har fået titlen Evil Reign og udkom 19 oktober 2022

Jeg har tidligere stukket ørerne i maskinen hos Steel Inferno og endda oplevet dem live på High Voltage, og man må give dem, at de giver den max gas. Måske vil jeg mene at live oplevelsen var lige over-gearet nok. Bevares, der var fuld gas og masser af energi udladning, men det gik nok en smule udover finessen, og der var måske lige en håndfuld tekniske og timing udfordringer undervejs, men på den anden side, så kan man jo mærke at det er ”live”…!

På det nye album er vokalen skiftet ud med Chris Rostoff, hvor det tidligere var et female fronted band. Jeg kender ikke årsagen til skiftet, men der var sikkert en god grund. Så vidt jeg lige kan høre, har det faktisk løftet vokalen en oktav eller 2, samt givet lidt mere dynamik og energi til helheden.

Den hårdtslående og pågående stil har dog ikke ændret sig. Steel Inferno er fortsat lige dele thrash, speed og 80’er inspireret heavy metal, som i de gode gamle dage. Det lyder som om Steel Inferno gør en dyd ud af at have den her temmelig old-school, garage-thrash-agtige lyd. Man kan naturligvis godt høre at det ikke direkte er produceret i en garage, men det er i hvert fald heller ikke overproduceret, og det kan jo også noget.

Steel Inferno’s 2022 lineup er: Chris Rostoff på vokal. Jens Andersen på guitar, Lars Lyndorff på guitar, Thierry Zubritovsky på bas og Krzysztof Baran på trommer

Der er ikke mange ”træk-vejret” pauser på denne skive, lige bortset fra ”Claws of Death”, hvor de rent faktisk går en smule ned i fart. Det er vist ikke lige Steel Inferno’s natur at holde sig tilbage, men derimod blot at trykke pedalen i bund og komme afsted, som når Chris annoncerer på scenen: ”Nu kommer det til at gå hurtigt”, hvorefter man tænker: ”Gik det ikke allerede pænt hurtigt?” Jeg kan strække mig til 4 ud af 6 til Steel Inferno.
 
Evil Reign udkom 19. oktober 2022.
 
(4 ud af 6)
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar