Meridian - The 4th Dimension

Skrevet af Peter Letting
08-09-2022
Danske Meridian udkommer med nyt album 23 september 2022. Albummet har fået navnet The 4th Dimension.

Jeg har skrevet over 200 anmeldelser af albums, koncerter o.l. men jeg har aldrig haft et album i rotation SÅ længe og SÅ mange gange, inden jeg fik skrevet et par ord om det. Og det har den simple årsag at albummet er genialt, og jeg bliver ALDIG træt af det…

Jeg kendte ikke Meridian i forvejen, men i modsætning til så mange andre af de 200 anmeldelser, så vil aldrig glemme Meridian igen.

Første single fra albummet er åbningsnummeret ”Dreamers”, som er en ren number 1 hit single. Nummeret er skruet sådan sammen, at det rammer ufattelig bredt, uanset om man er en gammel rocker, eller man er til det mere poppede. Der er et catchy omkvæd, en lækker melodi, super guitar lækkerier, og en håndfast styring i rytmesektionen. Et af den slags numre som sætter sig på hjernen og bliver siddende.

Efter flere gennemlyt og en helt igennem fantastisk følelse, af at lægge øre til det bedste album i flere år, faldt min kærlighed på nummeret ”Stay”. Det er en smule tungere og lidt hurtigere, men stadig med den der fantastiske feeling og en lækker melodi. Nu havde jeg så DEN på hjernen.

Samtlige 10 numre lander som fløde i mine ører, men så gik jeg amok i titelnummeret ”The Fourth Dimension”, som er en smule mere progressivt end resten, men stadig et kæmpe fedt nummer med rigtig mange små lækre detaljer og endnu en sang stump til hjernen… ”The Fourth Dimension…”

Og jeg må da endelig ikke glemme et nummer som ”Remove Your Crown”. Fedt tempo, og en fed tekst, som jeg helt klart kan sætte mig ind i. ”I will hunt you down…”!!!.
 
Jeg har faktisk ikke rigtig ord for hvordan det føles for mig at høre det her album. Det er nyt og det er fedt og spændende, men det er samtidig som om det kommer direkte fra min rock baggrund tilbage i 80’erne. Numrene taler til min rock ’n roll rygrad, på en måde som jeg ikke har oplevet meget længe.

Den sidste uge er jeg så blevet helt skudt i ”Warning Shots”. Lækker blød intro som afløses af tunge guitar riffs, og noget som godt kunne forveksles med ”skud”. Det kører bare i en sygt fed rytme og hamrer derudaf. Endnu et omkvæd og en melodi til samlingen i min hjerne. Jeg får simpelthen gode gamle Journey ind på lystavlen, hver gang jeg hører Meridian, og specielt ”Warning Shots”. Jeg blev nødt til at undersøge, om det kunne være et cover af et Journey nummer som jeg ikke kendte. Men det er det ikke. Meridian er klart en kende hårdere end Journey, men jeg synes altså at sangskrivning og vokal leder tankerne derhen.

Der har været meget at holde styr på, for min stakkels lille hjerne i den forgangne måned, siden Meridian trådte ind i mit univers for første gang, og tusind tak for det. Jeg fortsætter…

Meridian består af 5 medlemmer: Lars Märker på vokal, Martin J. Andersen på guitar, Marco Angioni også på guitar, Peter Bruun på bas og Klaus Agerbo på trommer

Jeg er en sucker for en fed vokal, og for mig bærer vokalen over halvdelen af et band. Lars har den fedeste vokal, og han backes op af 2 super lækre guitarister, og deres samspil er magisk. Men vi må ikke glemme bassen, som faktisk er en af de bærende kræfter, specielt i ”Say That You Want Me”. Og det hele bæres håndfast og taktfast igennem, med diverse breaks og fills, takket være Klaus på gryderne.

Der er absolut top karakter herfra med 6 ud af 6… Bukker mig i støvet, og er KÆMPE FAN \m/
 
The 4th Dimensionw udkom 23. september 2022 via From The Vaults.
 
(6 ud af 6)
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar