Oxidize - Stand Up For The Masses (EP)

Skrevet af Calle
26-08-2022
Oxidize er et svensk band som blev dannet af guitarist Per Stålfors tilbage i 2017. Bandet udgav deres debut album ”Dark Confessions” i 2020 og det album anmeldte jeg meget positivt her på siden. Siden dengang er der kommet en ny bassist med i bandet. Han hedder Kaj Leissner. Resten af bandet er det samme og består udover Per og Kaj af sanger Anton Darusso, guitarist Niklas Karlsson og trommeslager Mika Vainio. Medlemmerne har tidligere spillet i bands som f.eks. Brassmonkey, Crystal Eyes, Hardcore Superstar og Arctic Void.

Nu er bandet så ude med en ny EP, som har fået titlen Stand Up For The Masses. EP’en består af seks numre, hvor et par stykker af dem tidligere har været udsendt som singler. Ud af de seks numre er der to cover sange, som er hentet fra lidt forskellige genre. Det første af dem er Madonnas sang ”Frozen” fra 1998. Jeg huskede kun svagt Madonnas sang, så jeg måtte lige tilbage og lytte til den igen. Her synes jeg Oxidize har givet sangen sit eget udtryk og gjort den mere ”heavy” hvilket faktisk fungerer ret godt. Den anden sang kendte jeg ikke i forvejen. Det er en coverversion af sangen ”Visions Of Sorrow”, som oprindeligt blev udgivet i 2002 af det svenske band Zonata. Her er vi ovre i power metal genren med hurtige guitarfraseringer og fuld knald på. Efter at have lyttet til den oprindelig sang, så synes jeg Oxidize’s version ligger rimelig tæt op af originalen.

De øvrige fire sange på EP’en er ”Days Go By”, ”One Reason”, ”Superstition” og titelnummeret ”Stand Up For The Masses”. Af de numre vil jeg fremhæve først nævnte og sidst nævnte som mine favoritter. Men alle sangene har hver især noget at byde på.

Alt i alt er det en rigtig god EP, som bandet har udsendt, og ingen af de seks sange falder igennem. De er godt skruet sammen og melodierne er fængende. Musikerne kan helt sikkert deres kram og Antons vokal passer godt til genren. Samtidig er der en virkelig fed energi i musikken og man kan ikke undgå at sidde og rocke med. Produktionsmæssigt er der heller ingen ting at komme efter.

Så er du til en god omgang melodisk heavy metal skrevet og leveret af erfarne musikere, så bør du tjekke dette band ud.
 
Stand Up For The Masses udkom 20. maj 2022.
 
 (5 ud af 6)
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar