Mirage - The Sequel

Skrevet af Peter Letting
22-07-2022
Danske Mirage er ude med deres andet album 15/7-2022. Albummet har fået titlen The Sequel

Mirage udgav i 1985 deres første album, og på bagsiden stod der ”Watch out for the sequel”… og her, 37 år senere, er den her så ”The Sequel”. Man må sige, at det gamle ordsprog, ”Bedre sent end aldrig”, er skrevet til denne lejlighed… Imponerende bedrift, i virkeligheden…

Mirage opstod i Randers i 1982, så det må være en eller anden form for rekord, at de udgiver deres andet album, 40 år efter de blev dannet, og selvom de havde deres udspring tilbage hvor jeg selv startede min tur ind i Rock og metal, så tror jeg aldrig at jeg er stødt på Mirage tidligere.

Musikken er iørefaldende oldschool metal, sådan en blanding af Deep Purple og Mercyful Fate / Wasted. Man kan tydeligt høre at rødderne er plantet i 1982 og har vokset lige siden i den solide danske muld. Jeg tror den der Deep Purple vibe, opstår med keyboarded, som får mig til at tænke på "Perfect Strangers" albummet fra 1984.

Det gennemgående tema i musikken, er gode melodier med catchy omkvæd og lækre riffs. Tempoet igennem hele skiven er moderat højt, og det er svært at sidde stille med hovedet. Der kommer ikke sådan de store udsving, men sidste nummer "When Autumn Comes", lægger meget stille ud, og man fanges i den der rock ballade stemning, og rock ballader kan også noget.

Vokalen er også meget tidstypisk, delvist clean men rå, og suppleret af en female backing, som giver vokalen en ekstra dimension.

Mirage tæller 4 medlemmer: Torben Deen på vokal, Søren Ahm på guitar bas og keyboard, S. A Sørensen på trommer samt Stine Annesen på backing vokal.

Alt i alt en udmærket skive, med nogle fine skæringer, som ikke mindst gå over i historien for værende den Sequel med længst afstand til forgængeren…
 
The Sequel udkom 15. juli 2022 via From The Vaults.
 
(4 ud af 6)
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar