The Vision Ablaze - Embers

Skrevet af Peter Letting
20-06-2022
Danske The Vision Ablaze er ude med nyt album, med titlen Embers. Udgivelsen var 6 maj 2022.

Jeg skulle for år tilbage ind forbi Beta for at overvære Prime Is Coming 2020, og navnet The Vision Ablaze var på plakaten, og jeg skulle da lige høre hvad det var for noget, så jeg var forberedt. Jeg lyttede til deres udgivelse "Youtopia" fra 2015, og syntes faktisk, at det var ret godt, så jeg glædede mig til koncerten. The Vision Ablaze indtager scenen, og jeg kan da straks se, at det er en anden forsanger, og der var da bestemt også sket noget med ”genren”. Der var en del mere fart på, end jeg havde forestillet mig, udfra det jeg havde hørt inden, men det var pænt fedt.

I pausen fik jeg en hyggelig sludder med den nye forsanger Tim Nederveen, som til trods for sin mægtige og meget voldsomme vokal, er en super sympatisk person, som var virkelig behagelig at tale med. Han fortalte at der var noget nyt i støbeskeen, og det vi havde hørt, var noget af det. Nu ca. 2 år senere sidder jeg så med det endelige resultat, og det er fucking fedt.

Jeg tror genren er melodisk dødsmetal, eller melodød, som de unge siger, men det er meget mere end det. Der er rigtig mange nuancer i The Vision Ablaze, og det er ikke bare larm, for at være højrøstede.

Der er super fart og energi fra første strofe, men det er perfekt velafbalanceret og de ”bløde” passager giver supergodt modspil til tempoet og energien. Vokalen er det ene øjeblik voldsom growl, og det næste er den nice and clean, hvilket jeg personligt vægter meget højt. For mig er et godt stykke musik kun fuldendt hvis den rigtige vokal lægges på toppen, og jeg er udmærket godt klar over, at den rigtige vokal er individuelt defineret, derfor er det jo også en gave, at der findes så mange forskellige stilarter, så der er noget for enhver smag.

Skæring 2, "Star Born", må klart være min favorit på albummet. Starten med den skingre guitar, der flænser ind over de buldrende trommer er bare noget af det fedeste jeg har hørt længe, og det er bare en detalje som brænder sig ind i hukommelsen.

Men så kommer man til skæring 3, "Spiral". Også super fedt, med masser af variation i vokal præstation, og et super underlæg af nogle monster fede guitar riffs. Hvis jeg skal være 100% ærlig, og det skal man jo, så er det sq alligevel svært at vælge et favoritnummer.

Jeg kan kun opfordre til at give The Vision Ablaze et lyt eller 4, og så kan jeg kun opfordre The Vision Ablaze til at komme ud og spille på de små og store scener, så vi kan opleve dem igen og igen, for det fortjener de.

The Vision Ablaze består af Tim Nedeveen på vokal, Christian Lilledal på trommer, Lars Lerager på bas og Marcus Grønbech på guitar. Embers får 5,5 ud af 6 herfra, så tak for den.
 
Embers udkom 6. maj 2022 via Prime Collective.
 
 (5,5 ud af 6)
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar