Stellar Saint - Sungod Rising

Skrevet af Calle
31-05-2022
Stellar Saint er et rock band fra Freiburg i Tyskland, som blev dannet i 2018. Sungod Rising er bandets debut album. Bandet spiller klassisk inspireret hard rock og jeg vil bl.a. sammenligne dem med et band som Deep Purple, dog uden at de skal placeres på samme hylde som dem. Det er især keyboard-lyden, som får mine tanker i retning af Deep Purple og her kan jeg bl.a. fremhæve sangen ”Out Of The Silence”.

Albummet er indspillet i Gernhart Studios i Køln i løbet af coronanedlukningen. Inden da havde bandet spillet en del live shows i både Tyskland og Schweiz. Jeg ved ikke hvordan bandet lyder live, men på albummet synes jeg lyden virker lidt ”tam”. Der mangler lidt saft og kraft og power i lyd og produktion. Derudover synes jeg ikke sanger Jochen Mehre har den stærkeste vokal. Udover ham består bandet af David Rapp på guitar, Daniel Wengle på bas, Thomas Armbruster på trommer og Martin Steffens på keyboard.

Den ovennævnte keyboardsound fungerer ret godt og der er også nogle ganske udemærkede guitarsoloer hist og her, men jeg synes overordnet set, at sangene mangler lidt gennemslagskraft og ikke mindst noget mere variation. Der er ikke nogen af sangene hvor jeg bare tænker – wauw det her er et fedt nummer. De ligger generelt på det jævne. Hvis jeg skal fremhæve et par af sangene, som måske stikker en lille smule ud fra de andre, så må det være de to singleudspil ”The Castling” og ”Hard Rock n Roll” samt ovennævnte ”Out Of The Silence” og min personlige favorit ”Love And Will”. Sidst nævnte har et riff der trods alt får mig til at rocke lidt med og guitar og keyboardsoloerne giver lidt god energi til sangen.

Samlet set er det ikke et album, som har gjort det helt store indtryk på mig. Jeg er bange for at det vil gå hurtigt i glemslen for mig. Stor fan er jeg i hvert fald ikke blevet. Men giv alligevel Stellar Saint og deres album Sungod Rising et lyt – måske har du en anden oplevelse end undertegnet.
 
Sungod Rising udkom 8. april 2022 via Rockzone Records.
 
 (3 ud af 6)
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar