A.D.T. (Audio Diktatorisk Tyranni) - #Tidsfordriv

Skrevet af Calle
10-01-2022
Audio Diktatorisk Tyranni (A.D.T.) er et dansk rock band, som har nogen år i bagagen (har jeg googlet mig frem til), men de er et nyt bekendtskab for undertegnet. #Tidsfordriv er bandets tredje udgivelse. De har tidligere udsendt ”Audio Diktatorisk Tyranni” i 2011 og ”Tæt På Live” i 2013. Bandet består af Tonny Andersen (guitar), Michael Gorm (trommer), John Brandt (keyboard), Michael Sørensen (guitar) og Jakob Ellerup (vokal og bas).

Da jeg modtag albummet fra bandet (på vinyl) var jeg ikke helt klar over hvad jeg skulle forvente. Coveret mindende mig i første omgang om nogle af de børneplader jeg spillede for mine børn da de var mindre. En tegnet mand der sidder foran en computer og sveder omgivet af en masse logoer for sociale medier. For mig at se, så håber han på at få en masse likes og tilkendegivelser og det stresser han over. Sådan læser jeg det i hvert fald, men måske er det misforstået. Dermed ikke sagt at coveret på nogen måde er dårligt (eller grimt), men det var bare svært for mig, at finde ud af hvad jeg skulle forvente, og om bandet var seriøse med deres musik. Nu hvor jeg så har hørt sangene og teksterne, så giver coveret mere mening. (Coveret er tegnet af Jane Andersen, som vist nok har lavet noget for bandet tidligere).

Men da jeg så satte vinylen på min pladespiller, blev mine første iagttagelser sat til skamme. For her er der tale om en god omgang rock musik, der bliver spillet af nogle dygtige musikere og med en solid vokal, der får lytteren til at lytte ekstra godt efter teksterne. Det er dansksproget rock, som er tilsat nogle prog elementer. Det er ikke en kombination man hører særlig tit. Ja det er faktisk første gang for mit vedkommende.
 
Generelt er melodierne fængende og omkvædene er nogle der sætter sig allerede efter første gennemlytning. Musikken er varierende og der er nogle fede guitarriffs og generelt bare god musikalitet. Og så synes jeg keyboarded kommer til sin ret i flere af sangene. Lyt bl.a. til "Skynd Dig Langsomt" og "Stå Fast".

#Tidsfordriv består af 9 numre, hvor ingen af dem falder igennem. I hvert fald ikke hvis du spørger denne lytter. Men skal jeg fremhæve et par af sangene, så må det være det afvekslende nummer ”Stik Nu Af” samt åbningsnummeret ”Quinzy” og ikke mindst ”En Chance Tilbage”. Men som sagt – ingen dårlige sange eller fyldstof. Der er fed rock fra start til slut.

Bandet har selv stået for indspilning af sangene og så er albummet blevet mixet og masteret af Andreas Linnemann (Baest, Metal Cross m.fl.). Lyd og produktion kan man bestemt ikke sætte en finger på.

Er du til en god omgang dansksproget rock (med prog elementer), hvor melodierne er gode og fængende, og hvor musikken bliver leveret af nogle kompetente musikere, så går du ikke galt i byen med dette album.

#Tidsfordriv udkom november 2021.
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar