Deterium - Broken Illusions (EP)

Skrevet af Gert Beuse
16-12-2021
Broken Illusions er danske Deteriums anden EP. Deteriums rødder kan spores tilbage til København 2017, hvor de gjorde sig bemærket som et ”band-to-watch” i den danske undergrund. Bandet opnåede desuden en finaleplads ved 2018’s Emergenza festival. EP´en rummer 6 numre og vi er genremæssigt ovre i en sammenkogt ret af noget 80´er trash-metal, garneret med lidt moderne metal tilsat et ordentligt skvæt Metallica. Det er vildt, men samtidig svinger det og er flere steder ret melodiøst.

Albummet åbner med smukke ”Black Gives Way”, der er et halvt minuts guitarfingerspil, inden ”Purgatory” tager over. Her diverteres vi med en tung og ret iørefaldende rytme, der ind imellem rundbarberes af lidt growling. Det er på én gang medrivende og aggressivt.

”To An Absent Friend” bringer minder om noget 80´er trash-metal, og selvom denne anmelder ikke ligefrem har trådt sine barnesko i denne genre, så kan selv en halvdøv popdreng ikke undgå at værdsætte guitararbejdet her. Der er masser af vilde breaks og råbe-vokal, og det er selvfølgelig lidt en smagssag, hvad man synes om dét. Men der er næppe tvivl om, at Deterium har fuldkommen styr på genrekravene her.

”Sine Metu” åbner med fingerspil og en tung trommerytme, men er i øvrigt et temmelig varieret nummer, der flere gange skifter stil, men uden at tabe grundriffet af syne. Her kan man høre, at sanger Christoffer Ølgaard Eriksen faktisk har en ganske fin vokal, der dog oftest bruges til at råbe/growle. Udover ham består bandet af Niclas Strange Fisker og Tobias Hocke Fredshavn på guitarer, Parviz Phillip Bagheri på bas og Jannick Jacobi på trommer.

På ”Despair” forkæles vi med en fed triolrytme og en passage, hvor vokal og trommer får lov til at stå alene. Det fungerer virkelig godt og er i denne anmelders ører det nummer, der svinger allerbedst på albummet. I glimt fraserer Christoffer Ølgaard Eriksen lidt for meget som James Hetfield, men det er man tilbøjelig til at tilgive, når nu resten af nummeret er så fedt. Albummet lukker og slukker med ”Dead fish”, der har en fed åbning, men ellers kører lidt videre efter samme formular som de øvrige numre.

”Broken Illusions” er et tungt og medrivende metalalbum, der rummer masser af vildskab og energi. Den megen growling og råbevokal bliver lidt anstrengende i længden for denne anmelder, men jeg er nok heller ikke lige målgruppen. Til gengæld er den musikalske variation i top her, og der er ingen tvivl om, at Deterium består af nogle virkelig dygtige musikere. Giv dem et lyt, for det fortjener de så sandelig.
 
Broken Illusions udkommer 17. december 2021. Bandet er usigneret.
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar