Urban Primate - Desolation

Skrevet af Peter Letting
11-11-2021
Danske Urban Primate udgiver deres andet album, efter 10 års pause. Albummet har fået titlen Desolation og lander på diverse tjenester 12/11-2021

Jeg elsker den lækre lille intro, som starter skiven, og lægger stemningen for det som skal komme. Når man ikke kender bandet på forhånd, så ved man aldrig rigtig hvad der rammer en, efter en sådan intro, som jo er meget populær i rock/metal verdenen. Jeg vil sige at det var en forholdsvis blid overgang som fulgte. Et rimeligt tungt og drevent beat, som på fornemste vis slæber sig hele vejen igennem første nummer med titlen ”Won’t Follow”. Her får man bare lyst til at lytte videre.

Næste nummer ”Lesson” flytter lige tempoet en anelse op, uden at gå helt amok. Der tegner sig allerede en tendens til gode kompositioner, og god sangskrivning. Vokalen er forholdsvis clean, men alligevel Rock ’n Roll grov på de rigtige punkter.

Tempoet varierer lidt og både ”Breathe” og ”A Sacrifice” er tilbage i et langsomt, drevent og tungt beat, men det fungerer bare super godt. Riffs og små soloer er godt sat sammen med rytme sektionens små breaks.

Der er i alt 11 numre på skiven, og de bølger lidt imellem de helt slow, og så et lidt mere uptempo beat. Fælles for alle numrene er dog en dejlig atmosfære, og en glæde ved musikken, som flyder ud igennem højttalerne og rammer lytteren, lige mellem ørerne.

Hvis jeg skal vælge en favorit på skiven, så bliver det ”Desolate”, koblet sammen med ”Won’t Follow”. De klæder på en måde hinanden super godt, sådan lige efter hinanden.
 
Skiven er produceret af Nicklas Sonne fra Sonne Studios, og man kan mærke at der er kælet for detaljerne. En af den slags skiver som bare ligger godt i øregangen.

Jeg er sikker på at Urban Primate får et fantastisk release party på High Voltage på fredag d. 12/11

Urban Primate tæller 5 medlemmer: Benjamin Askholm Larsen på vokal, Christian Kofod Christiansen på guitar, Søren Hansen også på guitar, Martin Olsen på bas og Jakob Andresen på trommer.
 
Desolution udkommer 12. november 2021.
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar