Screaming Shadows - Legacy Of Stone

Skrevet af Gert Beuse
03-11-2021
Legacy Of Stone er 4. fuldlængde album fra Screaming Shadows. Her er nougat for øregangen, hvis du er til bands som fx First Signal, Fate eller måske Avantasia. Det er melodisk og tempofyldt heavy, med iørefaldende omkvæd og masser af power-chords på guitaren. På ”Heaven or Hell” sidder man uvilkårligt og mindes 80´er heavy á la Dokken eller måske TNT.

Screaming Shadows har undervejs i karrieren – siden de blev dannet i 1999 - undergået flere forandringer og udskiftninger i bandet, men i 2021 versionen består de af sanger Alessandro Marras, Francesco Marras på guitar, Michele Sanna på trommer og Jürgen Steinmetz på bas. Og især sang og guitar er et kapitel for sig. Alessandro Marras har en virkelig fed vokal, der på én gang er let genkendelig og alligevel helt sin egen. Francesco Marras har de seneste år flået i strengene for Tygers Of Pan Tang, og det internationale snit fornægter sig ikke her. Legacy Of Stone er på alle måder velkomponeret og velproduceret, ja måske i sådan en grad at man næsten fristes til at kalde det en anelse for velfriseret. Hvis du fx lytter til guitarsoloen i ”Love and Hate”, så er den så velproduceret og ikke mindst velspillet, at ikke engang Yngwie Malmsteen ville kunne sætte en finger på den.

I pressematerialet skriver pladeselskabet flere gange, at bandet er voldsomt inspirerede af bands som Iron Maiden og Judas Priest og hele den bevægelse, der i metalkredse kendes som NWOBHM. I denne anmelders øre er det dog ikke noget særskilt britisk, der skiller sig ud, men måske snarere en europæisk måde at lave metalmusik på. Det er super melodisk og med en vellyd, der måske har sit udspring helt tilbage til bands som Europe og Pretty Maids, men med et mere moderne og hårdtslående udtryk, som vi i dag hører det hos fx Accept og Avantasia. Det er ganske enkelt fejende flot og svingende, men stadig med bid i – også selvom der er store syng-med omkvæd og medrivende guitarsoli.

Onde tunger vil måske kalde det en anelse forudsigeligt og en temmelig ofte anvendt formel, men lyt til fx ”Live For Your Dreams”, der smadrer afsted i en vild dobbelttakt, samtidig med at guitaren nærmest anvendes som en ekstra vokal, men uden at miste det iørefaldende omkvæd. Og så er den guitarsolo nærmest som at møde det uægte barn af Mattias Eklund (Freak Kitchen) og Steve Vai. Det er lige før man tisser en lille tår af begejstring.

På førstesinglen ”Free Me” får du en smagsprøve på, hvad albummet rummer og hvad Screaming Shadows står for. Varieret rytme, vilde guitarsoli og et medrivende omkvæd. Og en sanger med en fabelagtig god stemme holdt op imod en ekvilibristisk guitarist. What´s not to like?!

Legacy Of Stone er et solidt, velspillet og velkomponeret album, som måske ikke bringer så meget nyt til bordet, men som alligevel er varieret og medrivende. Giv albummet et lyt, for det fortjener det så ganske afgjort.
 
Legacy Of Stone udkommer 12. november 2021 via From The Vaults/Target Group.
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar