Archangel - Nosferatu (EP)

Skrevet af Calle
01-11-2021
Archangel blev så småt dannet i 2019 efter Søren Crawack (vokal), Kennth Frandsen (bas) og Rasmus Kjær (trommer) besluttede sig for at stoppe med at spille i thrash bandet Impalers. Et band vi tidligere har anmeldt her på siden. Hurtigt blev de to guitarister Alexander Salling og Patrick Rasmussen tilføjet til bandbesætningen. I 2020 udgav bandet deres debut EP ”By Blood Be Birthed”. Den blev udgivet på allehelgensaften. Det samme gør sig gældende for den nye EP Nosferatu, som udkom den 31. oktober i år.

Stilmæssigt har bandet bevæget sig i den noget noget mere punkede retning, og de nævner bl.a. Misfits, Danzig, Samhain, The Damned, Bad Religion, Exploited og Offspring som nogle af deres inspirationskilder. Især Glenn Danzigs band Samhain har en stor indflydelse på bandet og jeg formoder de har taget deres band navn fra netop Samhain’s sang ”Archangel” (fra debut albummet ”Initium” som udkom i 1984).

Jeg må indrømme, at jeg aldrig har nærlyttet ovenstående bands, men kun hørt lidt hist og her. Så jeg vil ikke sammenligne Archangel med nogle af dem. Jeg vil derimod sige, at jeg virkelig finder bandets musik meget spændende og yderst interessant.

Nosferatu består af seks numre og man kan på en måde sige, at EP’en er opdelt i to. De første tre sange består af det instrumentale intronummer ”Ave Dominus Noctis”, som er et flot stykke musik. De næste to sange ”Sanguine Twiligt” og titelnummeret ”Nosferatu” er ret heavy inspireret, dog med tendenser i punkens retning. Begge to ret fede numre med gode fængende melodier. Herefter følger tre numre, hvor tempoet er enormt hurtigt og jeg vil nok betegne dem som ”smadder” punk, hvilket ikke er negativt ment. De sange er ”Let Them Take You”, ”As Evil Does” og “All Murder All Guts All Fun”. Sidst nævnte er en coverversion af en Samhain sang, som ligeledes er fra deres ovennævnte debut album. Med undtagelse af indledningen på ”Let Them Take You”, så er disse sange knap så melodiske som de første tre sange, men det har også sin charme. Der er virkelig smæk på i de numre og jeg har lidt svært ved at skelne melodierne fra hinanden.

Generelt er der en enorm god energi og power i sangene (hvis man lige ser bort fra det instrumentale nummer) og overordnet set synes jeg det er en rigtig fed EP bandet har sendt på gaden. Derudover synes jeg bandet spiller godt og vokalen passer godt til musikken. Sangene er godt skruet sammen og jeg føler mig godt underholdt i de lidt over 16 minutter EP’en varighed er.

Hele hærligheden er indspillet i Sonne Studios med Niklas Sonne (Defecto, Theory, Malrun m.fl.) som producer. Han har også stået for mix og mastering.

Archangel er helt klart et frisk pust på den danske rock scene. Jeg er fan og glæder mig til at høre mere fra dem.
 
Nosferatu udkom 31. oktober 2021.
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar