Deterium - Unmapped Mind (EP)

Skrevet af Calle
25-10-2021
For et par måneder siden udsendte det nordsjællandske/københavnske band Deterium deres debut EP, som de har kaldt Unmapped Mind. Da jeg har været lidt ophængt de sidste par måneder, er det først nu jeg har haft tid til at skrive lidt om musikken.

Bandet blev dannet i 2017 og har bl.a. gjort sig bemærket som ”band-to-watch” og derudover nåede de finalen i Emergenza Festivalen i 2018. Bandet har spillet en del koncerter (især i og omkring København) og jeg har selv haft fornøjelsen af at se dem live, da de i september 2018 spillede i Støberihallen i Hillerød. Mit minde fra den koncert var, at bandet havde en enorm god energi på scenen. Og den energi har de uden tvivl overført til musikken på denne EP.

Bandets musik er en god kombination af 80’ernes rå thrash metal mixet med det hårde og aggressive moderne metal. En kombination der fungerer ret godt for dem. Der er godt smæk på musikken med fine temposkift og gode melodier. Og så bliver det samtidig krydret med nogle tunge breaks og heftige guitar riffs.

Unmapped Mind indledes med halvanden minuts intro i bedste Metallica stil. Herefter følger tre hæsblæsende sange, hvor jeg især vil fremhæve sangen ”Delirium”, som fik mig til at rocke med allerede ved første gennemlyt. De tre sange efterfølges af sangen ”Finding My Way”, som efter min mening er den bedste sang blandt EP’ens seks numre. Den starter stille ud og efter ca. fire minutter og tyve sekunder sættes tempoet op og sangen bliver mere rå og tung. EP’en afsluttes med den mere stille og downtempo sang ”The End”. Det viser en anden side af bandet og dermed også, at de har mere at byde på end ”bare” højt tempo og hårde numre.

Jeg synes generelt der er en god variation i sangene, hvilket gør, at musikken ikke bliver for ensformig og ”kedelig”. Derudover bliver musikken leveret godt og vokalen passer perfekt til stilen. Og så er sangene bygget op omkring nogle mindeværdige melodier og fængende riffs. Så alt i alt synes jeg Unmapped Mind er en ganske udmærket EP. Jeg har desværre ingen info på hvem der er med i bandet.

Er du til en god omgang metal med hårde riffs og gode melodier, så synes jeg du bør give Deterium et lyt. Efter min mening er det et godt bud på et dansk metal band, der måske kan gøre sig gældende på den danske scene.
 
Unmapped Mind udkom 27. august 2021.
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar