Black Swamp Water - Awakening

Skrevet af Calle
16-08-2021
Danske Black Swamp Water er ude med deres tredje fuld længde album, som de har givet titlen Awakening. Her på siden har vi også anmeldt bandets to forrige albums, som begge fik meget positiv kritik med på vejen. Lever det nye album så op til forgængerne? Til det kan jeg kort og godt svare – helt bestemt!!
Fire af bandets medlemmer er de samme på de to forrige udgivelser og det er Bjørn Bølling Nyholm (vokal),

Jan Geert (guitar), Jeppe Birch Friis (bas) og Kim Langkjær Jensen (trommer). Kun den ene guitarist er skiftet ud og den nye guitarslinger hedder Thomas Roland.

Bandets stil er en god blanding af klassisk hard rock og heavy metal med referencer til southern rock/metal. Inspirationskilderne tæller da også prominente navne som f.eks. Black Sabbath, Corrosion Of Conformity (C.O.C.) og Black Label Society. Når det er sagt, så synes jeg måske bandet læner sig mest over i retning af hard rocken. Og så syntes jeg faktisk de har formået at finde deres egen sound. Samtidig er de også i stand til at være både rå og heavy, men også mere mellow, som det f.eks. kan høres på albummets fjerde skæring ”Send Me Away”. En rigtig god sang, hvor tempoet er sat ned. Og det er især når man sætter sangen op imod ”Endless War”, som er den sang der ligger lige før på albummet. Her bliver der godt nok trommet igennem, så man skulle tro at Kim skulle nå noget. Bandet mestrer efter min mening begge ting – både det hurtige og det mere down-tempo. Dette giver også en god variation i sangene og albummet som helhed.

Andre sange jeg vil fremhæve på Awakening, er den tunge C.O.C.-lydende sang ”Disappoint Me” samt åbningsnummeret ”Roll Over”, singleudspillet ”Showdown” og sidst men ikke mindst ”Better Days”. Sidst nævnte vil jeg betegne som det mest melodiske nummer på albummet. Derudover har bandet også indspillet en coverversion af Black Sabbath nummeret ”Children Of The Grave”. Et ”farligt” nummer at begive sig i kast med, men jeg synes faktisk de gør det helt udmærket. Alt i alt synes jeg det er 9 gode sange bandet har indspillet.

Overordnet set skriver Black Swamp Water nogle gode sange med fængende melodier og sprøde riffs. Man kan ikke undgå at rocke med og sangene sætter sig hurtigt fast på nethinden. Derudover spiller musikerne godt og Bjørns vokal passer rigtig godt til genren og bandets stil og sound. Sammen med variationen og alsidigheden, så er det efter min mening et super fedt album.

Det er den velrenommerede producer Tue Madsen der har stået for produktion og mixning af albummet. Jeg synes han har fanget bandets sjæl og autenticitet rigtig godt og samtidig ramt en sound, der ikke er for pæn og poleret, men derimod giver musikken lidt kant og dirtiness.

Som den kvikke læser nok allerede har opfanget, så er dette album efter min mening helt klart anbefalelsesværdigt. Black Swamp Water er uden tvivl et band man skal holde øje med på den danske rockscene. Så hvis du ikke allerede kende dem, så bør du tjekke dem ud. Og får du muligheden for at se dem live, så gør det.
 
Awakening udkommer 20. august 2021 via Mighty Music/Target Group.
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar