Shatterlites - Adrift (EP)

Skrevet af Gert Beuse
25-05-2021
Shatterlites er et københavnsk prog/metal band og Adrift er bandets debut EP. Her trækkes der på referencer som fx Dream Theater, Metallica og Steven Wilson. De 4 numre på EP´en er generelt meget varierede med en til tider tung, ja ligefrem trash-agtig kvalitet. De sparsomme keyboard-klangflader er mixet meget langt tilbage i lydbilledet, og det er faktisk lidt ærgerligt.

I åbningsnummret ”Wings Entwined” er der gode takter, men fraværet af et iørefaldende omkvæd får nummeret til at kuldsejle lidt. De mange temposkift viser, hvor dygtige musikere Shatterlites består af, men ind imellem lyder det lidt forceret.

”The Beaten Path” fungerer i denne anmelders ører lidt bedre. Her skinner bandet virkelig i de mere lyriske og melodiøse passager. Det klæder dem, når de sætter tempoet lidt ned. Less is more.

”Tail” er det mest direkte og enkle nummer på albummet, men det bliver ikke simpelt eller kedeligt af den grund. Tværtimod. Her får akkorderne og instrumenterne bedre plads, og det klæder sangen. Hør bare den super fede måde bassen kommer i centrum på cirka midtvejs. Det holder! Den sublime guitarsolo og fingerspillet til sidst runder på fornem vis nummeret af. Det er sgu´ godt, det her.

”The Dove” runder EP´en af, og nummeret åbner med en guitarsolo så smækfyldt med vanvittige ræser-skalaer, at de kan få Yngwie Malmsteen til at kløjs i sin surströmming. Det lyder fedt og er vildt imponerende, men faktisk blomstrer Shatterlites allermest i de lidt langsommere og mere melodiske dele. Hvis de vil være andet og mere end et tungt power-metal band, så burde de dyrke denne side lidt mere. For den disciplin mestrer de også. Det viser de på fornem vis i nummerets majestætiske og melodiøse afslutning. Mere af det, tak!
 
Shatterlites, der består af Niklas Jespersen på vokal og guitar, Jonas Landt på keyboard og trommer, og Jens Christian `JaCK´ Kijne på guitar og kor, er et forfriskende, nyt bekendtskab. De gør rigtig mange ting rigtigt her på albummet, men ind imellem virker det som om, de vil for meget på for kort tid. Numrene kommer derved til at virke lidt overfyldte, og det er drøn ærgerligt. De mange soli, breaks og temposkift vidner om en flok super dygtige musikere, men ender med at være på vippen til at tabe lytteren. Det ændrer dog ikke på, at Adrift bestemt er værd at lytte til. Så giv Shatterlites et lyt og et like. Det fortjener det så absolut.
 
Adrift (EP) udkommer den 28. maj 2021.
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar