Vildknøs - Beach (EP)

Skrevet af Calle
21-05-2021
I november sidste år anmeldte jeg ”Road”, som var den første EP ud af fire, der kommer fra Vildknøs’ hånd. Nu er han så ude med den anden EP i rækken og den har fået titlen Beach. Vildknøs er et en mands projekt fra den tidligere 9000 John Doe sanger Tommy Knøs.

Hvor den forrige EP bevægede sig rundt i en genre man kunne betegne som spaghetti western musik, så har Vildknøs nu bevæget sig over i en lidt anden genre, uden dog at ændre fuldstændig stil. Han betegner selv musikken på den nye EP som 60’s California Surf rock with some twin peaks darkness to it. Coming out from a old radio with a bad signal. Og det betegner nok musikken meget godt.

Beach består af 8 sange (ligesom på forgængeren), og flere af sangerne er indspillet i one-take. Dette kan godt høres, men det gør ikke så meget, når man tager genren i betragtning. Jeg må dog indrømme, at jeg var lidt mere til stilen der blev leveret på ”Road”. På den var der også en lille smule mere variation i sangene, hvilket jeg savner lidt på dette udspil.

Min personlige favorit på Beach er ”I Promise You”. Den minder mig lidt om noget Sune Wagner og Psyched Up Janis kunne have lavet og som kunne have været med på deres ”The Quiet Album”. Det var i hvert fald den første tanke jeg fik. Derudover vil jeg fremhæve en sang som ”The Rock ’n’ Roll Hour”. Det er et instrumentalt nummer, hvor musikken virkelig bevæger sig indover surf rocken.

EP’en forsætter den fortælling som blev startet på ”Road”. Vildknøs fortæller sine historier ved hjælp af musik og tekst. Og det gør han godt. Sangene handler om ham selv, hans liv og en tur gennem USA sammen med sin kone (de blev viet af Elvis i Las Vegas på turen).

Det er et 100% D.I.Y. projekt, hvor Tommy selv har stået for ALT i forhold til sangskriving, indspilning og produktion. Uden at have snakket med Tommy, så tror jeg virkelig han har fået den lyd, som han har ønsket på denne EP. Det er lidt beskidt og skramlet, men som sagt passer det godt til musikstilen.

Overordnet set synes jeg som sagt bedre om forrige EP, og i kraft af den manglende variation på Beach, så bliver jeg nød til at give denne EP en halv karakter mindre. Men er man til en interessant og anderledes oplevelse, så kan man sagtens give musikken et lyt. Man skal dog være i den rette stemning for at sætte sig ned og lytte til musikken.

På første EP kørte vi en tur gennem ørkenen og på denne EP er vi taget et smut på stranden. Det bliver spændende at se hvor Knøs tager os med hen næste gang. Men inden da, er du så klar til at tage en tur med på The Beach??
 
Beach (EP) udkommer den 28. maj 2021.
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar