Sonic Desolution - Explorer

Skrevet af Gert Beuse
28-04-2021
Sonic Desolution er et svensk band, der ifølge pladeselskabet spiller melodisk, progressiv rock i stil med bands som Flower Kings, Kaipa og Genesis. Og hvis man er helt pjattet med synkoperede rytmer og masser af breaks, ja så skal man nok få sin lyst styret her på deres debutalbum Explorer.

Instrumenterne får rigeligt med plads til at boltre sig i numre, der typisk varer mellem 5 og 10 minutter. Og med hele tre vokalister, ja så er der masser af variation også i lydbilledet. Her skiller især Annica Svenssons stemme sig ud. Hun lyder fabelagtig godt, og man griber sig i at tænke, at hun kunne synge en IKEA-manual, og man ville stadig gide lytte . . . og glemme den der skrue, der altid lige mangler. Det høres især i ”Eye to eye”, der med sine 9:58 er albummets længste nummer, men samtidig også et af de bedste. De to mandlige sangere er en del mere anonyme i deres udtryk, og de er albummets svageste del.

Generelt er musikken utrolig varieret og dramatisk, men samtidig relativt let tilgængelig og flere steder meget iørefaldende. Der sker virkelig noget i hvert eneste nummer, og som med al god musik, så vinder sangene ved flere genhør. Det er musikalske vitaminer og grovbrød, det her. Audiobilleder af højeste kaliber.

Ind imellem er der næsten pop-agtige kvaliteter i numrene, der leder tankerne hen på fx Toto. Nummeret ”Midlife Insight” balancerer fx hele tiden mellem Dream Theater-agtige rytmer og de mere polerede klangflader, som vi kender fra pop-musikken, og det er en tendens, der kendtegner det meste af albummet. Det betyder, at selvom musikken er kompliceret og til tider svær at få hold på, så hives man hele tiden ind i numrene bedst som man tænker, at NU bliver det sgu for rodet.

Bandet består af Jan Johansen, Annica Svensson og Mads Clausen på vokal, Magnus Berglund og Peter Lazar, begge på guitar, Ken Sandin på bas og Morgan Ågren på trommer. Der ud over er der flere gæstemusikere med, men de er ikke krediterede i pressematerialet.

”Explorer” er progressiv rock i absolut topklasse. Det rummer alle de bedste ingredienser fra genren og undgår den faldgrube, som mange andre bands lander i, nemlig at blive så begejstrede for egne evner, at de glemmer publikum. Her lykkes de gæve svenskere flot med at balancere det komplicerede med det iørefaldende. De kan ind imellem være lige ved at falde over deres egne ben i deres iver efter at vise, hvad de kan, men de vender altid tilbage med et catchy omkvæd og en mere lettilgængelig 4/4 rytme. Giv Sonic Desolution et lyt. Det er de bestemt værd.
 
Explorer udkommer den 30. april 2021 via GMR Music.
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar