Everture - Emerge

Skrevet af Calle
14-04-2021
Everture er et finsk band, som blev dannet i 2015. Bandet består af Jere Kuokkanen (vokal), Matti Hautakangas (guitar), Oskari Niskala (guitar), Samuli Kielenniva (bas) og Olli Vuoti (trommer). Efter at have udgivet et par singler i løbet af 2019, som især gjorde bandet ”kendte” i deres hjemland, så er Emerge deres debut album. Det blev indspillet henover en periode fra efteråret 2019 til sommeren 2020. Genremæssigt er vi ovre i moderne melodisk metal med lidt afstikkere over i metalcore.

Emerge består af 10 sange, som overordnet set er ret varierede. Sangene er godt skruet sammen, tempoet er afvekslende og så skiftes der mellem det meget melodiske og det enormt aggressive. Dette gør sig også gældende på vokalen. Der bliver både sunget ”skøn” sang og råbt/growlet. Melodierne er utrolig fængende og man kan ikke undgå at rocke med. Eller det kan jeg i hvert fald ikke.

Albummet skydes godt i gang med åbningsnummeret ”In Between”, som følges godt op af ”For Tomorrow”. Disse sange ligger en meget god linje for hvad der er i vente på resten af albummet. Godt tempo og fængende melodier. I skæring tre ”Undersky” sættes tempoet lidt ned i versene, men i omkvædet er der igen fuld power på. Og her findes den growlende vokal frem. Det samme gør sig gældende i næste sang ”The River Flows”. Det er muligvis albummets mest ”mørke” sang. Her er vi ovre i metalcore genren, men stadigvæk meget melodisk. ”Promises” er albummets femte sang og må betegnes som albummets ”ballade”. Da jeg hørte sangen første gang, faldt mine tanker på det finske band H.I.M. Nok mest på grund af indledningen, men også selve melodien i sangen. Næste sang er ”Ivory Tower”, som efter min mening nok er albummets ”svageste” sang, uden at den er direkte dårlig. Derimod er næste sang ”The Unfortunate End” nok en af de mest catchy på albummet. Den har noget virkelig hurtigt og aggressivt trommespil og et meget fængende guitarriff. Denne sang hører til blandt mine favoritter. Det samme gør sig gældende for næste sang ”White Lies, Black Skies”. Endnu engang fænger melodien og omkvædet er et man husker. Næstsidste sang er ”My 52 Shades”. Denne sang er nærmest delt op i to. Første halvdel er meget nede i tempo, hvorimod anden halvdel er et tempofyldt, næsten instrumentalt, musikstykke. Afslutningsnummeret, med den passende titel ”Closure”, afslutter på formen vis 42 minutters smukt skrevet musik og sætter et flot punktum for albummet.

Produktionsmæssigt er der heller ingenting at sætte en finger på. Så overordnet set synes jeg det her er et rigtig fedt album, som bandet kan være yderst stolte af. Jeg synes altid det er spændende at få tilsendt musik med bands man ikke kender. Nogle gange bliver man meget positivt overrasket og det er helt klart tilfældet her. Det er uden tvivl et album jeg vil finde frem og lytte en del mere til i fremtiden.

Er du til moderne melodisk metal med fede riffs, hurtigt tempo og fængende melodier, så tror jeg du vil finde dette album meget interessant. Everture er helt klart et band jeg vil følge fremover.
 
Emerge udkom den 19. marts 2021 via Inverse Records.
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar