Tease The Demon - A Series Of Unfortunate Events

Skrevet af Calle
20-02-2021
Tease The Demon er et nyt band på den danske metal scene. Bandet blev startet tilbage i 2015 og efter et par udskiftningen i besætningen, består de nu af Omar Alabed (rytme guitar), Tobias Nørholm (trommer), Mads Buur (vokal), Jérémie Protain (bas) og Louis Velasquez (lead guitar). A Series Of Unfortunate Events er bandet debut album.

Bandet spiller Metal med stort M og musikken består af elementer fra både thrash metal, melodisk death metal, groove metal og en smule power metal. Der bliver hentet lidt fra de forskellige genre og det kan bl.a. høres i det hurtige tempo, som er taget fra thrash metal, de dystre og tunge toner, som er taget fra death metallen, de tunge rytmiske elementer, som er taget fra groove metal og sidst men ikke mindst, så tilføres musikken de melodiske riffs fra powermetallen. Dette er faktisk en meget fed kombination i mine ører. Vokalmæssigt bevæger vi os mest ovre i den melodiske death metal, men Buur synger både med thrash metallisk scream vokal og den mere hårde og tunge growlende vokal. Han har en rimelig god stemmevidde, eller range om man vil, og hans vokal passer perfekt til musikken.

Selve musikken bliver leveret rigtig godt og det gælder både guitararbejdet med de fede riffs og gode melodier, men også den solide grundbase som bassen og trommerne ligger. Selvom denne konstellation af bandet ikke har lang tid sammen, så fornemmer man alligevel og de virker rimelig sammenspillet. Og jeg er ret sikker på, at bandet kan levere en rigtig fed oplevelse for publikum, når de spiller live. Jeg vil helt sikkert indfinde mig i salen på et spillested, når der bliver åbnet op for live musik igen, og de spiller et sted tæt på mig.

A Series Of Unfortunate Events består af 12 solide numre, hvor skæring nr. 1 ”March Into Death” er en instrumental indledning til første reele sang ”Death For Pride”. Og med den sang sættes albummet rigtig godt i gang. Der er rimelig meget knald på hele vejen igennem albummet og ved første gennemlyt kan sangene måske godt virke lidt ensformige. Men efter flere gennemlytninger, så bliver der alligevel lidt adspredelse i musikken og sangene skiller sig mere ud fra hinanden. De sange jeg vil fremhæve er ”Smash Time”, ”Clown” og ”War Memory”. Sidst nævnte indledes med et minuts march-lignede trommer og noget stille guitarspil, samtidig med lidt baggrunds lyd af militærflyvere. Herefter er det rimelig godt ”smadder” på sangen og et minut før sangen slutter kommer der en god guitarsolo. Men selvom jeg har valgt netop disse tre sange, så synes jeg albummet virker rigtig godt som en helhed og man bliver på intet tidspunkt træt af at lytte til sangene, selvom albummets har en varighed på lige under 52 minutter.

Albummets titel, A Series Of Unfortunate Events, er nøje valgt af bandet og passer til den opstart de har haft og de bump de er stødt på undervejs. I ellevte time, lige inden bandet skulle i studiet og starte indspilningen af albummet, sprang bandtes oprindelige lead guitarist fra, men bandet valgte alligevel at starte indspilningen. Det foregik i Angioni Studios (Death Island Studios) med Marco Angioni bag knapperne. De fik indspillet trommerne, rytmeguitaren og lidt vokal, men da det blev bassistens tur til at indspille, blev han nødsaget til at forlade bandet. Men heldigvis havde de Marco ved roret, og han fik frempresset de sidste vigtige dele til sangene og bandet fik samtidig hyret Louis ind som ny lead guitarist. Marco spiller selv guitar i Meridian og har tidligere arbejdet som producer for bl.a. Impalers, Chronicle, Reece og Chiro. Han er en mand der kan sit kram og det kommer til udtryk på dette album.

Tease The Demon er endnu et friskt pust på den danske metalscene og de er efter min mening et band man skal holde øje med. Så er du til musik indenfor nogle af ovennævnte genre eller kan du bare godt lide en rigtig god omgang metal, så synes jeg helt sikkert du skal tjekke det her band ud.
 
A Series Of Unfortunate Events udkom d. 24. december 2020.
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar