Death By Unga Bunga – Heavy Male Insecurity

Skrevet af Gert Beuse
08-02-2021
Heavy Male Insecurity er 6. udspil fra norske Death by Unga Bunga. Med sådan et bandnavn og sådan en albumtitel, så forventer man en vis humoristisk distance til tingene. Og pressematerialet gør da også et stort nummer ud af, at det er et sjovt band med et fun-fact, der handler om at de – efter eget udsagn – har de mindste penisser i rock-Norge. Måske forstår jeg bare ikke norsk humor, men i mine øjne er det altså humor på Otto Leisner eller Bubber-niveau. Og jeg kan ellers se komikken i både TV-2, D-A-D og Steel Panther.

Men nu er det jo musikken et band skal vurderes på, så lad os vende blikket mod albummet. Heavy Male Insecurity rummer 10 numre, der er ovre i punk/garagerock afdelingen. Lydbilledet er grumset og beskidt, hvilket passer ganske godt til genren.
 
Åbningsnummeret ”Modern Man” flyder over med energi og spilleglæde. På singlen ”Egocentric” lyder de som vrede, engelske teenagere, hvilket måske er et udtryk for den der norske humor, der går hen over hovedet på undertegnede. I hvert fald er der et catchy omkvæd her, som formentlig kan appellere bredt. Flere steder lyder de som et band, der ville passe direkte ind i start-80ernes punkscene i London. Men i 2021 lyder det en anelse antikt og bedaget, og tekster som ”if you were Queen B, I could be your Jay Z” får altså undertegnede til at kaste lidt op i munden. Når man i pressematerialet ligefrem praler med de ”sjove” tekster, så må man altså lige svinge sig et niveau eller to op over det her.

I ”All Pain, No Gain” er der elementer, der leder tankerne hen på både Green Day og gode, gamle Sex Pistols og man kan godt mærke en smittende spilleglæde hos de gæve nordmænd. Det løfter periodisk sangene op i et internationalt niveau.

Death by Unga Bunga består af sanger og guitarist Sebastian Ulstad Olsen, guitarist og keyboardspiller Preben S. Andersen, guitarist Stian S. Guldbrandsen, bassist Even Rolland Pettersen og trommeslager Ole S. Nesset, og blev dannet i 2007 i Moss, Norge. De albumdebuterede i 2010 med ”Juvenile Jungle”.

Heavy Male Insecurity er i denne anmelders øre et album, der nok holder et højt energiniveau og som ind imellem svinger fornuftigt, men som også virker en smule gammeldags i både lyd og udtryk. Det upolerede og rå lydbillede passer fint til genren, men i længden bliver man træt af de staccato-agtige trommer og de lidt primitive sange. Det er udmærket underholdning, men man føler lidt, at man har hørt det meste før. Men giv dem et lyt, hvis du er til punk/garage-genren.
 
Heavy Male Insecurity udkommer 12. februar 2021 via Jansen Records.
 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar