Zeup - Blind (EP)

Skrevet af Calle
29-01-2021
For præcis et år og to dage siden anmeldte jeg Zeup’s første EP ”A Taste Of Zeup”. Nu har de ude med endnu en EP og den har fået titlen Blind. Bandet blev dannet i 2018 og er fra København. Medlemmerne tæller Jakob Bach (guitar og vokal), Morten Rod (bas) og Morten Barth (trommer). Det er de samme tre mænd, som også indspillede den første EP.

Bandet spiller stoner rock med lidt af inspiration hentet i både punken og garage rock. Inspirationskilderne tæller bl.a. Black Sabbath og Led Zeppelin og generelt tiden i 70’erne samt "nyere" bands som f.eks. Kyuss og Fun Manchu.

Zeup har en god sound på denne EP. Og som jeg forstår det, så er sangene indspillet ”live i studiet” uden brug af auto-tune, click tracks og ligenede. Det giver virkelig sangene en rigtig fed feeling og får dem til at lyde utrolig autentiske. Musikken er tilpas tung og ”beskidt” og samtidig er der en fed energi og lækker groove over sangene.

Der er fire sange på denne EP. Og set i forhold til den forrige EP, så synes jeg bandet har rykket sig en del. Der er mere saft og kraft i de nye sange og så synes jeg generelt bare de er mere fængende. I hvert fald i mine ører. Riff’ene er blevet bedre og samtidig synes jeg vokalen fungere bedre på denne EP.

EP’en starter med up-tempo nummeret ”Illusions”, som efter min mening er et godt nummer at starte ud med. Herefter kommer der to mere riff-baseret sange i form af ”Who You Are” og ”Belief”. Især i først nævnte sang er der en rigtig fed groove og et tungt riff, der i hvert fald får undertegnet til at rocke med. Sidste sang på EP’en er titelnummeret ”Blind”. Her sættes tempoet lidt ned og sangen får næsten en tung bluesagtig feeling. Generelt synes jeg det er fire rigtig gode sange bandet har indspillet denne gang.

Musikken er indspillet, mixet og masteret i Sweet Silence Studios i København. Det var også tilfældet med den forrige EP. Lyd og produktion fejler ikke noget og bandets groove og energi er virkelig blevet fanget godt.

Jeg kunne godt tænke mig, at Zeup på et tidspunkt indspillede et helt album og udsendte det på vinyl. Så ville det helt sikkert finde vej til min afspiller. Jeg kan varmt anbefale fans af en god omgang rock, at tjekke denne EP ud.
 
Blind udkom 28. oktober 2020.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar