PhallaX - Lex Concordia

Skrevet af Gert Beuse
20-01-2021
PhallaX er et tysk band med en international lyd. De består af sanger Jogi Shure, guitaristerne Felix Schurr og Timo Joos, bassist Hannes Lendle og trommeslager Lukas Schoebel. De blev dannet i 2004 i en lille flække, der hedder Schwäbisch Gmünd, tæt på Stuttgart.

Den 12. marts 2021 udkommer deres album Lex Concordia. Albummet har faktisk været på vej siden 2016, men undervejs blev Jogi Shure valgt til borgmester i deres hjemby – og det betød altså en forsinkelse på hele 5 år.

PhallaX spiller energisk heavy, hvor det meste foregår i dobbelttakt med trommerne helt fremme i lydbilledet. Lex Concordia er bandets 4. udspil, og det meste svinger ganske godt. Forsanger Jogi Shure minder ind imellem om David Draiman fra Disturbed, og det er jo ikke så skidt endda. 2. singlen ”Scratch app”, der udkom 8. januar i år, afspejler meget godt bandets generelle stil. Det er melodisk, men med pedalen helt i bund.

Derfor virker det da også som musikalsk harakiri, når de cirka midtvejs på albummet pludselig begynder at synge på tysk på nummeret ”Sei Du Das Licht”. Det skal man altså være noget nær Rammstein for at slippe godt fra i forhold til et internationalt publikum. Her virker det underligt provinsielt. Heldigvis er resten af albummet med engelsk vokal, og det virker som om, det faktisk fungerer bedre for deres energiske sanger. Balladen ”Echoes” virker dog lidt malplaceret og klodset, og er med til at efterlade lytteren med en følelse af, at dette er et grovflutes, der kun er halvt færdigbagt.

PhallaX er bedst, når de giver den gas, som fx på ”Jornsack Newton”, der kommer som 3. single d. 12. februar, og selvom de dundrende trommer ind imellem kan virke lidt monotone, så formår bandet flere steder at variere rytmen og sangskrivningen. Alligevel er Lex Concordia samlet set et ujævnt bekendtskab med nogle ret fede skæringer, men også med nogle lidt ubehjælpsomme elementer. Men giv dem et lyt – og se, hvad du selv synes.
 
Lex concordia udkom 19. januar 2021 via Metalapolis Records.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar