Black Diamonds - No-Tell Hotel

Skrevet af Gert Beuse
15-01-2021
No-Tell Hotel er 4. album fra schweiziske Black Diamonds. Bandet pladedebuterede i 2008 med ”First Strike” og består i dag af sangeren Mich Kehl, bassisten Andi Barrels, guitaristen Chris Johnson og trommeslageren Manu Peng.

Åbnings- og titelnummeret på “No-Tell Hotel” er klassisk og lidt konservativ rock `n´ roll. Fint, men uden de store overraskelser. Det lyder umiskendeligt som noget, jeg har hørt mange gange før. Men jeg skal love for, at albummet rummer meget mere end det. Der er masser af variation og temposkift kombineret med iørefaldende omkvæd med store, flerstemmige kor. Flere af numrene har stadion-rock kvaliteter, og inviterer os nærmest til at brøle med på omkvædene.

Genremæssigt minder de om tidlig Bon Jovi eller Def Leppard, men uden at være overproducerede. Lyden er stadig stor, men mere rå og upoleret. Sangerens stemme leder da også tankerne i retning af Joe Elliot efter en druktur på et par dage. Og så har de den der smittende, glad-i-låget tilgang til tingene, som vi kender fra fx Poison. Det er mere end svært ikke at blive revet med af deres spilleglæde, når man fx hører koret i 2. singlen ”Saturday”, der allerede udkom i december 2020. Det er fest og farver, komplet med både pift og klap-i-hænderne, præget af en stor og smittende energi.

Musikken er i høj grad drevet frem af den velspillende Chris Johnson på guitar, og flere steder virker det som om guitaren simpelthen bobler af spilleglæde, og konstant ligger og hopper rundt under vokalen, parat til at eksplodere i en solo. Det høres måske tydeligst i 3. singlen ”Lonesome Road”, der udkommer d. 29. januar. Hold ørerne stive og øjnene på stilke efter dén udgivelse.

Og bedst som man tror, at NU har man fået styr på, hvem Black Diamonds er, så tager de fusen på lytteren, når de med et glimt i øjet pludselig hiver olietønder og calypsorytmer ind i et break i ”The Island”. Det her, det er både skørt og sjovt – og det holder sgu´!

Black Diamonds er på alle måder et bekendtskab værd. De bringer liv og glade dage i en tid, hvor vi trænger til det. Giv dem et lyt, for det fortjener de.
 
No-Tell Hotel udkommer 12. marts 2021 via Metalapolis Records.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar