Noxtrain - Pawn Dispensable (EP)

Skrevet af Calle
04-01-2021
Noxtrain er en trio fra København, som blev dannet for ca. 10 år siden. De udgav deres første album ”Novegon” tilbage i 2013. Sidenhen er det blevet til et live album i 2015 og en EP i 2017 og nu denne EP. På trods af de tidligere udgivelser er Pawn Dispensable mit første bekendtskab med bandet. Medlemmerne i bandet er Jakob Bo Nielsen (bas), Rasmus Teglgaard (vokal og guitar) og Robert Schimmell (trommer).

Bandet spiller grunge-inspireret hard rock og de nævner bl.a. Live, Alice In Chains og Staind, som nogle af deres inspirationskilder. Jeg synes især jeg kan høre en del af sidstnævnte band i Noxtrains musik. F.eks. i den tunge og heavy sang ”Another Happy Ending” og den mere stille sang ”Twenty-Six Seventy”. Begge to rigtig gode numre (på hver sin måde) og jeg vil umiddelbart sige, at det er mine favoritter på EP’en. Og netop det, at bandet har indspillet sange, som er både tunge og hårde, men også nogle som er mere down-tempo, giver EP’en god variation. Udover de to sange er der en intro (optaget live), hvor bandet bliver præsenteret, samt yderligere tre sange. Den første af dem er ”Locusts”, som indledes med et fedt tungt riff og herefter forsætter med en rimelig heavy sound. Den efterfølges af sangen ”Slumber Tie”. Her bliver tempoet sat lidt ned, men der er alligevel nogle gode temposkift i sangen. Den sidste sang på EP’en er en akustisk version af sangen ”Rise And Fall”, som bandet tidligere har udgivet på EP’en ”Into The Woods”. Jeg gik lige tilbage og lyttede til den oprindelige version af sangen, og den synes jeg faktisk var ret god. Men den fungerer også godt i den akustiske version. Her går mine tanker igen i retning af Staind, som også har indspillet akustiske versioner af et par af deres sange.

Alt i alt er det en rigtig god EP bandet har indspillet. Som førstegangs lytter synes jeg man får en meget god ide om hvad bandet står for. Jeg synes de skriver nogle gode sange med nogle mindeværdige melodier. Og så er der flere tunge riffs i sangene, som man ikke kan undgå at rocke med til. Det giver mig i hvert fald lyst til at tjekke deres tidligere udgivelser ud.

Pawn Dispensable har en rigtig fed og tung lyd og produktionen er god. Det er Søren Jensen fra bandet Bad Business der har produceret musikken. Derudover synes jeg at bandet spiller godt og Rasmus’ vokal passer perfekt til genren.

Så overordnet set er jeg meget positiv over dette band og deres nye EP. Men så er det bare ærgerligt, at bandet lige inden udgivelsen af Pawn Dispensable, er gået i opløsning. Det skriver de i hvert fald i den mail de sendte mig. Derfor ser de selv denne udgivelse som en afskeds-EP. Trist at jeg ikke kendte til bandet før nu. Men uanset hvad, så synes jeg du skal tjekke Noxtrain ud, hvis du er til grunge-inspireret rock, der bliver spillet godt.
 
Pawn Dispensable udkom den 22. december 2020.
 
(4½ ud af 6)

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar