Meridian - Taking Cover (EP)

Skrevet af Jacob Jørgesen
21-12-2020
Danske Meridian er på gaden med et coveralbum, som det lyder til, at de har hygget sig med at lave. Udspillet her er en ep på 6 numre, som er udvalgt af bnadmedlemmerne selv. Man finder her nogle af gruppens inspirationskilder/idoler.

"Hungry For A Game" (Skagarack), "The Sun Always Shines On Tv" ( A-Ha), "Shadows Are Falling" (Randy), "Out In The Fields" (Gary Moore/Phil Lynott), "Why Can’t This Be Love" (Van Halen) og "Easy Lover" (Phil Collins)

Disse numre bliver udsat for både respekt, og tilføjet deres egen måde at spille og synge dem på. Det klæder sangene at blive prægt af Meridian’s melodiske heavy power. Sangene er vel for de fleste musikfolk kendte.

Jeg elsker især deres versioner af Skagarack hittet "Hungry For A Game" og Randy’s "Shadows Are Falling". Men de skuffer ikke i nogle af covernumrene.

Hvad er det så coveralbums skal og deres formål?

1. De skal vise en gruppes inspirationskilder, og om de kan få noget selvstændig frem i dem, eller bliver det blot en “kopi” af den oprindelige.
2. Hvis man ikke kendte til en gruppe/solist før, kan man måske lære nyt musik, at kende på denne måde.

Jeg fik da efter aflytningerne her lyst til at finde de oprindelige versioner frem, så de skal aflyttes snarest muligt. Det er det coveralbums kan, man viser sin respekt for andres kunst, og på den måde opdager man nyt musik.

Lineup: Lars Märker (vokal), Martin J. Andersen (guitars og vokal), Marco Angioni (guitars og keyboards), Peter Bruun (bas) og Klaus Agerbo (trommer).

Jeg vil klart anbefale udspillet her til dem, der er til de overnævnte bands eller til Meridians musik. Jeg kan fra deres egen diskografi bl.a. anbefale "Breaking The Surface".
 
Taking Cover udkom 23. oktober 2020 via Mighty Music.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar