Vildknøs - Road (EP)

Skrevet af Calle
23-11-2020
Vildknøs er et en mands projekt fra den tidligere 9000 John Doe frontmand Tommy "The King Of Schnapps" Knøs. Et metal band vi tidligere har anmeldt her på siden. Bandet splittede op i 2019 og nu har Tommy så ændret musikstil og bevæget sig over i en lidt anden genre. Han kalder det selv for spaghetti western musik, hvilket faktisk er et godt udtryk, som karakterisere hans musik ret godt.

EP’en, som har fået titlen Road, er den første af i alt fire EP’er, der er planlagt af Vildknøs. Disse EP’er skal fortælle Tommy’s historier ved hjælp af musik og tekst. De handler om ham selv, hans liv og en tur gennem USA.

Det hele startede i 2017 efter en tur til USA, hvor han blev gift med sin kæreste. De blev viet i Las Vegas af selveste Elvis. Hele den tur tændte en gnist i Tommy og da han kom hjem, satte han sig ned med en guitar og begyndte at skrive sange. Udover det, så er inspirationen også hentet i hans kærlighed for rock ’n’ roll og spaghetti westerns. Så tag dine bedste cowboystøvler på, sadl op og tag med på en musikalsk rejse ud i den amerikanske ørken.

Road består af 8 sange og har en varighed på 30 minutter. Musikken er meget stemningsfuld og man kan sagtens høre hvilke tanker Vildknøs har haft, når han har skrevet sangene. Forestil dig, at du sidder i en bil med vinden susende om ørerne, mens du drøner afsted på en støvet landevej gennem ørkenen et sted i USA og har følelsen af at være fri og bare tage tingene som de kommer.

Trods stemningen og udførelsen, så må jeg desværre sige, at sangene i mine ører virker en anelse for ensformige. De kører lidt ud af samme rille og der mangler lidt variation. Dog kan jeg godt høre hvad Vildknøs vil med sin musik og hvilke tanker der ligger bagved. Og skal jeg fremhæve et par af sangene, så må det være ”Knife Fight” og åbningsnummeret ”Dead Man Walking”. Og så synes jeg faktisk at sangen ”Married By Elvis” er en ret underholdene sang.

Det er Tommy der har skrevet alt musik og tekst og det er ham selv der spiller alt. Sangene er indspillet i Baghuset Studios og så er det produceret og mixet af Rasmus Christensen. Sammen har de formået at indfange den rette stemning, som på den ene side er drømmene og metaforisk og på den anden side er beskidt og støvet.

Er du frisk på at tage med på køreturen gennem den amerikanske ørken, så giv Vildkøs og Road et lyt. Personligt er jeg spændt på at se hvad de næste tre EP’er bringer.
 
Road (EP) udkom den 6. November.
 
(4 ud af 6)

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar