Lars Boutrup's Music For Keyboards - The Great Beyond

Skrevet af Calle
11-11-2020
For lidt over 5 år siden anmeldte jeg det tredje album fra Lars Boutrup’s Music For Keyboards. I mellemtiden har han udgivet et album med bandet Sonic Tool Box, som jeg også har anmeldt her på siden. Men nu er han altså klar med det fjerde album i sit eget navn. Albummet har fået titlen The Great Beyond.

Stilen er instrumental progressiv rock og inspirationskilderne tæller bl.a. Keith Emerson og Jon Lord. Men selvom de nævnes som inspirationskilder, så synes jeg alligevel at Boutrup har sin helt egen lyd. Musikken er helt klart keyboard drevet. Og udover Lars på keyboard, organ og synthesizers, så består bandet af bassisten Niels W. Knudsen, som også var med på forrige album, samt Spike Nior, der er ny mand på trommerne. Sidst nævnte har tidligere spillet sammen med Lars i bands som Simcess, Juruda Music og Big Bang.

Der er 9 meget forskellige numre på The Great Beyond og dermed stor variation, hvilket jeg synes er rigtig godt, når der hverken er guitar eller vokal på albummet. Og det skal jeg lige vænne sig til, når jeg normalt er mest til guitardrevet rock. Men jeg synes helt sikkert Lars, Niels og Spike gør det rigtig godt og spiller formidabelt. Samtidig er der også en masse temposkift i de enkelte numre, hvilket gør at det på intet tidspunkt bliver kedeligt at lytte til. Lars formår med sit keyboard, at tage lytteren med på en drømmende og fantasifuld rejse ud i hans musikalske univers.

De numre jeg vil fremhæve på albummet er ”Whatever Mama Said” og titelnummeret ”The Great Beyond” samt tredje skæring ”Mr. T”. Sidst nævnte minder mig om noget der kunne været blevet brugt i en tv-serie som Stanger Things. Men som sagt er der god afveksling på hele albummet og musikken bliver på intet tidspunkt kedeligt.

Lyd og produktion fejler bestemt ikke noget. Albummet er indspillet i Yello Studio og Prefade Studio i løbet af 2020. Det er Lars selv der har produceret albummet og så har han mixet det i samarbejde med Kasper Damgaard, som spillede guitar på ovennævnte Sonic Tool Box album.

Hvis du er til progressiv-inspireret rock og synes du godt om bands som Pink Floyd, Yes og Emerson, Lake & Palmer, så bør du tjekke dette album ud. Personligt skulle jeg som sagt lige vænne mig til, at der ikke er guitar og vokal på albummet, men det er ikke sikkert andre behøver det. Så lyt til albummet og tag med på en flot musikalsk rejse.
 
The Great Beyond udkom den 16. oktober 2020 via Excess Records.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar