Natskygge - Natskygge

Skrevet af Jacob Jørgesen
14-09-2020
Debutten fra danske Natskygge har nu været på gaden et stykke tid. Jeg tjekkede ved anmeldelsen noget af det materiale, som jeg fik tilsendt. Der blev jeg draget af det smukke cover. Dette er på en gang både meget varmt og koldt i farverne/elementerne. Netop coverets varme/kolde farver/elementer synes jeg også jeg kunne mærke i musikken.

Gruppens musik vil jeg ikke kunne komme i en genre. Derfor vil jeg citere  deres egen beskrivelse. "Natskygge is the sound of a slow and haunting vibe that will make you wonder. While you listen to the soundscape of what could be a spaceship from another planet or something down the line." Jeg tror ikke, at jeg ville kunne beskrive stilen bedre selv.

På deres debut album findes 7 lækre numre skrevet og sunget på dansk. Sproget giver rigtig meget til musikken. Det gør det hele lidt mere specielt og rigtig nærværende. De har gjort sig stor umage i at skrive nogle tekster, der hænger fast, og som er rigtig godt arrangeret.

Hver enkel sang udvikler sig hele tiden ved hver aflytning. Jeg har ikke kunnet finde dårlige numre, ej heller nogle numre der er bedre end andre. Men det er ikke negativt ment, men bare et billede af et helstøbt album.

Lineuppet: Thomas Nikolaj Iversen (vokal, kor og guitar), Martin Løkkegaard (guitar), Dan Kunstmann (bas) og Thomas Sørensen (trommer og percussion). Rasmus Madsen har produceret og mixet albummet.

Det er efterhånden vildt alle de fede bands, som vi har indenfor den genre vi elsker. Her til kan man føje Natskygge, spændende at følge dem fremover.

Pladen kunne i starten fåes i limited farvet vinyl og streaming.
 
Natskygge udkom den 21. august 2020 på limited farvet vinyl og streaming via Kozmik Arttifactz.
 
(5½ ud af 6)

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar