Deep Sea /\ Low Tide - Drown (EP)

Skrevet af Calle
24-08-2020
Deep Sea /\ Low Tide er et nyt dansk band fra Randers og Århus egnen. Der er fem mænd i bandet og de er William Schjøtt, Magnus Klok, Frederik Klok, Jacob Wendt og Lord S. Svendsen. Hvem der spiller hvilke instrumenter og hvem der synger, det ved jeg desværre ikke. Det fremgår ikke af deres facebook side eller den mail jeg har modtaget fra bandet. Men til gengæld ved jeg, at Drown er bandets debut EP.

Det er altid spændende at modtage musik fra bands jeg ikke kender i forvejen. Hvad er stilen, hvordan spiller de og hvilket udtryk kommer bandet frem med. I det her tilfælde er vi ovre i noget alternativt og atmosfærisk indie rock. Ikke en genre jeg har lyttet meget til, hvilket gør det mere interessant. Bandet er bl.a. inspireret af bands som Nick Cave and the Bad Seeds, The War on Drugs, The Cure, U2, Pink Floyd og Pearl Jam.

Drown består af fire forholdsvis lange sange. Én sang på lidt under seks minutter og tre sange med en varighed på mere end seks minutter. Der er flere gode momenter i sangene og nogle lækre guitarpassager, men personligt synes jeg godt de fire sange kan virke en lille smule ensformige. Derfor er det også lidt svært for mig at fremhæve enkelte sange, men skal jeg fremhæve én sang, så må det være ”Waiting For You”. Den klingende bedst i mine ører ved første gennemlyt. De sidste tre sange hedder ”Godspeed”, ”Once Again” og ”Mama”.

Det kan godt være bandet selv beskriver deres musik som ”Støj, rock og røg fra den jyske muld og havet omkring”. Men jeg synes helt klart de har en international lyd. Deres musik er samtidig meget melodisk, svævende og til tider ret dyster. Så overordnet set synes jeg de har et godt udtryk i deres musik.

Musikken bliver spillet rigtig godt og vokalen passer perfekt til genren. Derudover er sangene godt skruet sammen og selve lyd og produktion fejler bestemt ikke noget.

Alt i alt er det en rigtig god debut EP, som bandet sagtens kan være meget stolte af. Så er du til musik indenfor ovennævnte genre, så synes jeg du skal tjekke musikken ud.
 
Drown udkom den 12. juni 2020 via Low Tide Records.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar