Magic Brew - Travellers

Skrevet af Calle
27-07-2020
Magic Brew er et band med base i København. Bandet blev dannet i 2016 og består af fem erfarne herrer. Nogle af dem har rødder tilbage i den danske musikscene i 60’erne. De fem voksne mænd er Peter Castella Mylove Nielsen (sang og harpe), Jesper Lusty (guitar og keyboard), Danny Mollerup Sørensen (guitar), René Mollerup Sørensen (bas) og Lars Østerberg (trommer). Travellers er bandets debutalbum.

Bandets medlemmer har spillet i flere andre bands og indenfor vidt forskellige genre. Det strækker sig fra pigtrådsmusik, til klassik rock, til prog rock og over i thrash metal. De har taget lidt fra hver genre og mixet det til deres egen ”magiske bryg”. Heraf bandets navn. Inspirationskilderne strækker sig fra midt 60’erne og frem til slut 80’erne og tæller bl.a. bands som Led Zeppelin, Deep Purple, Rush, Free, Procal Harum, Jethro Tull og Pink Floyd bare for at nævne nogle stykker. Og det kan man tydeligt høre i bandets musik. Jeg vil betegne stilen som en kombination af prog rock og klassisk hard rock.

Travellers består af 11 sange og albummet har en varighed på lige over én time. Det betyder at en del af sangene er forholdsvis lange og flere af dem rammer 6 minutter. Så helt radiovenlige er de nok ikke. Men til gengæld synes jeg de er tilpas varierede i deres udtryk. Og så er der flere temposkift i sangene, hvilket jeg synes er ret fedt. Jeg skal ærligt indrømme, at første gang jeg lyttede til albummet gik jeg og lavede andre ting samtidig. Og der fangede sangene ikke helt min opmærksomhed. Men da jeg så satte mig for at lytte ”rigtigt” til albummet, så var der helt klart mere bid i sangene og jeg kunne finde flere gode sange og passager. Sangene er godt bygget op og de har som sagt flere temposkift. Derudover synes jeg især guitararbejdet fungere rigtig godt og vokalen passer godt til genren. Bandet virker tight og man kan godt fornemme, at bandets medlemmer har flere års erfaring med i baggagen.

De sange jeg vil fremhæve på albummet er ”Nothing Really Matters”, ”Traveller In Time”, ”Just A Show” og ”One Legged Biker”. Derudover synes jeg også afslutningsnummeret ”The Story Ends” er et rigtig godt nummer. Her viser bandet hvad de kan og sangen variere både i tempo og udtryk. Alt i alt er de 11 gode sange bandet har fået skruet sammen. Og så synes jeg man finder små nye detaljer efter hvert gennemlyt.

Indspilningen er foregået over 3 sessioner i Prefade Studio, København med hjælp af producer Ulf Taube og derefter albummet blevet mixet i STC Studio i København. I forhold til lyd og produktion er der ikke negativt at berette.

Er du til rockmusik med referencer til både prog rock og klassisk rock, som bliver leveret af fem erfarne folk, så bør du tjekke Magic Brew ud.
 
Travellers udkom den 29. maj 2020 via gateway Music.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar